Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επειδή κάποιοι, μπορεί να σκέφτονται αλλιώς.

Σχολιασμοί

   Η Βουλή οδηγείται, υπό την ασφυκτική πίεση της ανάγκης, (όπως την εμφανίζουν), στην άρον-άρον ψήφιση όλων εκείνων που με διάφορα περίεργα κρυπτογραφικά ονόματα (μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικός, κ.λπ.), οδηγούν στην πολυπόθητη 5η δόση και μετά … βλέπουμε!
   Γιά περισσότερο από χρόνο τώρα, η χώρα παλαντζάρει μεταξύ του «δόξα τω Θεώ» και του «βόηθα Παναγιά» και οι κυβερνώντες παίρνουν συνεχώς μέτρα, χωρίς ποτέ να δίνουν εξηγήσεις σε κάποια βασικά, προφανή και αυθόρμητα ερωτήματα. Απορώντας πως διέφυγαν από το σύνολον των ειδικών και μη, καθ’ όσον δεν είδα ούτε άκουσα ποτέ να αναφέρεται κάτι σχετικά, τολμώ να τα καταθέσω δημόσια, χωρίς να περιμένω από πουθενά ευθεία και σαφή απάντηση. Απλώς γιά την Ιστορία!

   - Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός, στην περίπτωση του Μνημονίου1, αφού ήταν γνωστόν ότι είχε ανοίξει παρτίδες με το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του’09, άφησε το ζήτημα να σέρνεται κοντά ένα χρόνο και να φτάσει στο εκβιαστικό δίλημμα «ή μνημόνιο, ή χρεοκοπία», την τελευταία στιγμή, χωρίς κανείς να προλάβει να ενημερωθεί. Ούτε, καν, οι βουλευτές του;
   - Γιατί επαναλαμβάνεται, με απόλυτη ακρίβεια, το ίδιο σενάριο τώρα; Με τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει προ ημερών στον κ. Παπαχελά, ότι αν δεν παραδοθούμε δεμένοι χειροπόδαρα στις απαιτήσεις της τρόικα και σία, αρχές Ιουλίου …. κάτω τα ρολά! Αν την πρώτη φορά, μπορούσαν να ισχυριστούν … κάτι αόριστα, τώρα λόγω κεκτημένης πείρας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν εγκαίρως;
   - Γιατί, ενώ κατά κόρον βομβαρδιζόμαστε με το τι φοβερά και τρομερά θα μας συμβούν, αν δεν ψηφιστεί το νέο, στενότατο φευ, «κοστούμι», (ει δυνατόν, μάλιστα, από το σύνολον του πολιτικού κόσμου), κανείς δεν μας λέει τι θα γίνει αν ψηφιστεί; Γιά πόσο θα κρατήσουν οι «τεχνητές αναπνοές» και οι «μαλάξεις» της ετοιμοθάνατης Ελλάδος, με τα ατέλειωτα απανωτά και αναποτελεσματικά δάνεια, πότε εκτιμάται να λάβει χώρα η τρίτη πράξη της ατέρμονος φαρσοκωμωδίας αυτού του φαύλου κύκλου και, τέλος, γιά πόσο θα τραβήξει αυτό το «γαϊτανάκι» των δανείων, που αλυσοδένει, όλο και περισσότερο, τη χώρα και την κρατάει αιχμάλωτη και έρμαια στη διάθεση των πιστωτών της;

   Αφού είναι βέβαιον ότι με κάθε δόση δανεισμού, ίσα που καλύπτονται ληξιπρόθεσμες οφειλές και τμήμα, μόνο, του ετήσιου ελλείμματος, άρα δεν μένει ούτε ένα ευρώ γιά επένδυση και προϋπόθεση ανάπτυξης, πώς θα αρχίσει να δημιουργείται πλεόνασμα ώστε να ροκανίζεται το χρέος; Με την τακτική των αλλεπάλληλων δανεισμών αυτό όλο και θα αυξάνεται! Γιατί, λοιπόν, μας κοροϊδεύουν και μας κρατούν σ’ αυτό το παρατεταμένο κινέζικο μαρτύριο της «σταγόνας»; Απαιτείται λύση πραγματικά ριζοσπαστική, που το παρόν πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να προσφέρει.
   Yποπτεύομαι ότι αυτή η τακτική του εκβιαστικού «παρά 5’», η σπουδή της τελευταίας στιγμής και η, τίρα-βίρα, υπογραφή, κατά την παλιά σειρά ανεκδότων (σκάσε και… υπόγραφε!), είναι επιμελώς μεθοδευμένη και επιτυχώς εφαρμοσμένη, κατ’ επανάληψη και εκ του πονηρού, με μόνο σκοπό την «αγορά» πολιτικού χρόνου από τη σημερινή κυβέρνηση γιά προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς, υπό την ανοχή, την κάλυψη και το σιγοντάρισμα μεγίστου μέρους των εξώνητων ΜΜΕ, τα οποία φροντίζουν να τρομοκρατούν τον λαό και να τον κρατούν μουδιασμένο και αδρανή.
   Τελικά, νομίζω ότι μας δουλεύουν και, αντιστάσεως μη ούσης, όλοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν τα βρώμικα παιχνίδια τους. Π.χ. το εξωφρενικό κόστος των Special Olympics!
   Στην τούρλα του Σαββάτου η «σαγονιά» τους μας έλειπε! Μιά «σαγονιά» 73 εκατομμυρίων ευρώ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου