Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

"Tυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ !


 
- Λές;

  Γιά όσους, τυχόν, αγνοούν  την τραγωδία του Σοφοκλέους: «Οιδίπους Τύραννος», η πιό πάνω φράση αποτελεί οργισμένη απάντηση του Οιδίποδα στον μάντη Τειρεσία, όταν εκείνος του απεκάλυψε το τρομερό νέο πως ήταν ο φονιάς του πατρός του, που ήταν ο  Λάιος και ο σύζυγος της μητέρας του Ιοκάστης!  Τότε ο κατάπληκτος και αγανακτισμένος Οιδίπους, γιά να προσβάλει την αξιοπιστία του μάντη είπε: «Εσύ είσαι τυφλός στ’ αυτιά το μυαλό και τα μάτια». Άρα δεν ξέρεις τί λες!

  Την παραπάνω φράση, που την έλεγε ο αείμνηστος καθηγητής μου στο Βαρβάκειο -ο σπουδαίος δάσκαλος Γρηγ. Γοργολίτσας-  όταν ήθελε να... «ζωγραφίσει» κάποια αστοχία συμμαθητού, έφερε στον νου μου η αβελτηρία και το θράσος ενός σύγχρονου «Τειρεσία» -πανάσχετου και εμπαθούς όμως-  ο οποίος μέσα στη μικρότητα -ψυχής τε και εγκεφάλου- ετόλμησε να εξισώσει  το δράμα του ξεριζωμένου και κατατρεγμένου ελληνικού πληθυσμού της Ιωνίας, κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, με την εκούσια ταλαιπωρία του ετερόκλητου εσμού των  βαρβάρων εισβολέων του σήμερα στη χώρα μας. Επιεικώς, η ανιστόρητη, ανόητη και ελεεινή αριστερή προσπάθεια, στα πλαίσια της ισοπεδώσεως και εκπλεμπαδοποίησης πάντων των διπόδων έλλογων όντων του Πλανήτη, οδήγησε τον άθλιο μητραλοία -και όλους τους αριστερούς ανεγκέφαλους ομοίους του- να βάλουν σε ίση μοίρα τους ομόαιμους, ομόθρησκους και ποιοτικότερους -τω καιρώ εκείνω- Μικρασιάτες  Έλληνες, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα κάτω από την απειλή της τούρκικης πάλας και ερχόμενοι στην μητέρα πατρίδα την ανέλιξαν πολιτισμικά και την προόδευσαν οικονομικά, (μετά τους φυσιολογικούς πρώτους τριγμούς από την άρον-άρον φυγή τους από τις εστίες τους), με τα ετερόκλητα, ετερόδοξα, ποικιλόχρωμα, ποικιλόμορφα και βάρβαρα στίφη που ενέσκηψαν απρόσκλητα κι αβίαστα, μόνο και μόνο αναζητώντας καλύτερη ζωή.  Αδυνατούντα να την χτίσουν στους απολίτιστους τόπους  τους, έρχονται εδώ -με το έτσι θέλω-  γιά να γκρεμίσουν τη δική μας! Και βρίσκονται μπόλικοι πανύβλακες να υποστηρίζουν αυτό το χάλι, αγνοώντας  -μυωπικά και λόγω καταστροφικών και αποτυχημένων πολιτικών δοξασιών- το τί μέλλει γενέσθαι από την αφειδή και πρόθυμη παροχή πλέμπας από τον τζαναμπέτη και εκβιαστή γείτονά μας, στο άμεσο μέλλον και την πλήρη καταστροφή που θα επιφέρει στη χώρα ένα τέτοιο τσουνάμι Αφροασιατών.
  Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τον κουτομόγια... «νεοΤειρεσία», ο οποίος κατά την υπουργία του διώρισε όλο του το σόι σε εκλεκτές δημόσιες θέσεις, και τώρα κόπτεται για τους αυτόκλητους... «επισκέπτες» μας, πόσους από δαύτους -τους λαθροεισβολείς- μάζεψε, στέγασε σίτισε και φρόντισε. 

   Αν το έκανε, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα, σας διαβεβαιώ θα τον ακολουθούσα... ισόποσα!
  Βρε, ουστ από κεί! Παλιοκοπρίτες, ανερμάτιστοι εξουσιολάγνοι λαϊκιστές  και σουλατσαδόροι της πολιτικής που το παίζετε και... τιμητές, ενώ δεν βλέπετε ούτε την τύφλα σας.


1 σχόλιο:

  1. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    Over 160000 women and men are utilizing a simple and secret "liquid hack" to drop 1-2lbs each and every night in their sleep.

    It's scientific and it works on anybody.

    Just follow these easy step:

    1) Go grab a glass and fill it half the way

    2) And now use this weight loss hack

    and become 1-2lbs thinner the next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή