Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

«Μαγκιά, κλα**ά, εξάτμιση και κ**ο... φιλιστρίνι»!


-Μαμάάά, ο Κούλης με βαράει....


    Σαν γνήσιος  παλιός Βουθουλαίος, δηλαδή Πλατωνίτης,  δεν μπορούσα να μην θυμηθώ την ωραίαν αυτή αρχαιοπρεπή παροιμία που λέγαμε κάποτε -γαβριάδες ξυπόλητοι- στους μονίμως λασπωμένους χωματόδρομους των φτωχομαχαλάδων του Βούθουλα με τα χαμηλά πέτρινα σπίτια, όταν κάποιος φιγουρατζής κουραδόμαγκας  μας έκανε τον καμπόσο. Και μόλις εμείς του λέγαμε απότομα... «μπούούού», αυτός τρόμαζε και το έβαζε στα πόδια!

   Αφορμή στην αναμόχλευση του περιεχομένου της παιδικής μνήμης, μία ακόμη ψευτομαγκιά του αδολέσχη  σαχλαμάρα που κάποιοι αναλόγου μωρότητος εξακολουθούν να  πιστεύουν. Προκάλεσε, λέει, τον Μητσοτάκη -αν του βαστάει!- να τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο. Κι ο... Κούλης, ολοκατούρητος από φόβο... κιοτεύει  και δεν το κάνει!! Νά του πάει.... τρία κι ένα!

   Και τώρα στο σοβαρό της υπόθεσης, καθώς αυτή έχει προβληθεί προ οφθαλμών μας ανάγλυφη πλέον. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία πως  πρόκειται περί κακόγουστης, ανίερης, ανήθικης  και προχειροστημένης σκευωρίας εν όψει εκλογών, αφού στο κάδρο είχαν μπει -συλλήβδην- όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σύριζα. Με κερασάκι αποπροσανατολισμού στην αήθη κομπίνα τον... Πικραμένο.
   Το ηθικό ποιόν του δύσμορφου Ρασπούτιν το ... «ζωγραφίζει» εναργώς  πλειάδα εισαγγελέων και όχι τίποτε μυστηριώδη  αληταριά που κρύβονται κάτω από κουκούλες, φοβούμενα δήθεν γιά την... ζωούλα τους.  Με προσπίπτουσα ένδειξη την μετά μανίας -ακόμη και τώρα επαναλαμβανόμενη- επιδίωξη κατάληψης -σχεδόν άλωσης- κάθε βαθμίδος και κάθε αρμού εξουσίας, ώστε να υπάρξει στη χώρα μας μονολιθική διακυβέρνηση, (στα γνωστά σταλινικά, μαοϊκά, καστρικά, πολποτικά και γενικώς κομμουνιστικά πρότυπα), η από κεφαλής -εκεί όπου αρχίζει να βρωμάει το ψάρι- κατεύθυνση και καθοδήγηση της σκευωρίας είναι σχεδόν βέβαιη. Ο τρόπος, δε, διαχειρίσεως των  κουκουλοφόρων μαρτύρων  το επιβεβαιώνει περισσότερο. («Όταν λέω πορτοκάλι θα κρύβεσαι κι όταν λέω μανταρίνι θα βγαίνεις»)!

   Όμως, σε επίπεδο δικαστηρίου οι ενδείξεις και οι λογικές επαγωγές δεν επαρκούν γιά την καταδίκη ενός  πασιφανούς  ενόχου, διά τον οποίον υπάρχει πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητος.  Η αρχική ιδέα, ή -κατ’ ελάχιστον-  το πράσινο φως  και η ηθική αυτουργία γιά το στήσιμο της επιχείρησης είναι αδύνατον να τεκμηριωθεί  σε επίπεδο δικαστηρίου.  Εξ ου και η τσιπραίικη μαγκιά: «Πιάσε με, αν μπορείς»! Αλλά ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο κορόιδο γιά να του κάνει το χατήρι και να τον οδηγήσει σε μιά δίκη όπου  δεν μπορούν οι ενδείξεις να γίνουν αποδείξεις, εκτός κι αν τρελαθεί ο Πολάκης κι η Περιστέρα και  «κελαϊδήσουν», όπως είπε κάποτε ο πρώτος.  Κάτι που είναι εντελώς... χλωμό!  

   Κοντολογίς,  ακόμη κι ένα νιαούρισμα στα κεραμίδια μπορεί λογικώς και επαγωγικώς να οδηγεί σε... γάτα, όμως νομικώς δεν αρκεί χωρίς την εμφάνισή της. Διότι υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται περί... παπαγάλου που... ομιλεί ξένες γλώσσες, δηλαδή την... γατικήν! Οπότε, αφού φόνος χωρίς πτώμα δεν νοείται,  ενδεχόμενη δίωξη του όντως αρχισκευωρού «άσσου» θα καταλήξει σε αθώωση, άρα αποθεωτική ηρωοποίησή του και θα επικρατήσουν τα... «λιμά»! Αλλά  επειδή ο Μητσοτάκης είναι, όντως, γάτα, δεν θα του κάνει αυτή τη χάρη.

   Έτσι, όλα θα παιχτούν στις μαρτυρίες -κατάλληλα μεθοδευμένες και δασκαλεμένες-  βάσει των τελευταίων περιστάσεων των «προστατευόμενων μαρτύρων». Και το μόνο που μένει να διαλαλεί ο  αμετροεπής... ηγετίσκος της πλάκας και της συμφοράς, είναι  η... μαγκιά, η «κούφια» του και η τρύπια του... εξάτμιση. Όσο γιά το... τελευταίο, η παιδική βουθουλέικη αθυροστομία το ήθελε... «φιλιστρίνι» και όχι φινιστρίνι, όπως είναι το σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου