Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Γαρουφαλιά Κανέλλη. Μια ζωή γεμάτη ιδιαιτερότητες.


...αλλά και προσωπικότητα γεμάτη αντιθέσεις και αντιφάσεις.

Μεταμφίεση Πολάκη - Τζαναμπετόπουλου, προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα της Επιτροπής!
 
    Κατ’ αρχήν ξεκαθαρίζω πως αναγνωρίζω πλήρως την ανεξαρτησία του κάθε ατόμου και την ελευθερία απόψεων, σκέψεων, δηλώσεων  και ενεργειών του, με βασική προϋπόθεση οι ελευθερίες του να μην «σκοντάφτουν» στις ελευθερίες του άλλου και να μην προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.

   Την κυρία Κανέλλη την γνώρισα, προ πάρα πολλών χρόνων, από το εξώφυλλο κάποιου μεγάλου εβδομαδιαίου εντύπου της εποχής. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι σε γκρο πλαν και κάπου η λεζάντα: «Είμαι παιδί της Νέας Δημοκρατίας»! Πρώτη μου αντίδραση... «κι εμείς χεστ... με τίνος παιδί είσαι»!, όμως το όμορφο πρόσωπο μου αποτυπώθηκε και εξ ου η παρακολούθηση της μετέπειτα πορείας της στη δημόσια ζωή, η οποία βρίθει αντιφάσεων και εκκεντρικότητος, σε βαθμό που να δημιουργεί υποψίες ναρκισσισμού. Αναντίρρητα τυγχάνει υψηλού βαθμού μορφώσεως, κατέχει την ελληνική γλώσσα όσο λίγοι στο δημοσιογραφικό σινάφι της και την χειρίζεται έξοχα.

   Και τώρα οι αντιφάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν αντικείμενον διερευνήσεως κάποιας σχετικής επιστήμης. Πρώτον η αλλαγή του ονόματός της με αποτέλεσμα το «Γαρουφαλιά» κα καταλήξει σε... «Λιάνα»! Πιθανόν από το: Γαρουφαλιά, Γαρουφαλιάνα, Λιάνα. Δεκτόν αλλά τραβηγμένο. Ξεπερνώ κάποιες ιδιαιτερότητες φύλου -αναφαίρετος ορμονικός προσανατολισμός και αυτοπροσδιορισμός όλων- ο οποίος όμως είναι δυνατόν να επηρεάσει το θυμικόν κάθε ατόμου, αλλοιώνοντας και μηχανισμούς νοητικής επεξεργασίας των έξωθι ερεθισμών. Και προχωρώ: Η πάροδος του χρόνου και η επακολουθήσασα ωριμότης λειτούργησαν στην Λιάνα, αντιστρόφως και διαφορετικά από τον συρμό της μεγάλης πλειοψηφίας. Αντί να την «σπρώξει» σε συντηρητικότερες κοινωνικές προσεγγίσεις, την έφερε σε ακραίες και λαϊκίστικες δοξασίες. Σημειωτέον πως -η αναμφισβήτητη μόρφωση και σφαιρική ενημέρωση που, εξ επαγγέλματος, δέχεται θα έπρεπε να της έχουν δείξει πως «εργάζεται» σε μία αντιπροσωπία της οποίας το εργοστάσιο έχει κλείσει... φαλιρισμένο!  

   Επίσης, κοπτόμενη -πορεία με υψωμένη γροθιά- γιά τα... «δίκια» της μάζας, δίνει εικόνα σαχλαμπούχλας, (εκείνου με το ένα «ν»), με αντίστοιχο «γκλάμουρ», ροπή προς τον θεατρινισμό  εκλεκτικιστικής  φιλοσοφίας της πλέμπας, αλλά διατηρεί και όλα τα στοιχεία μιάς ελιτίστικης κουλτούρας, στα όρια του εκκεντρισμού. Ένα κακέκτυπο του Πρυτάνεως του αριστερισμού, του ακαταλαβίστικου θεατρινισμού και μίας μπόλικης διάθεσης αυτοπροβολής. Στα πλαίσια της προλεταριακής πολτοποιήσεως, του κουρεμένου ισοϋψούς «γκαζόν», αλλά με κάποια χορτάρια, εν οις και αυτή πρώτη και καλύτερη,... επιμελώς αφιέμενα να... ψηλώσουν.    
   Ως αυθεντική ιδεολόγος «κομμουνίστρια», κατοικεί εις ένα χαρακτηριστικά καπιταλιστικό, ακριβό  και ελιτίστικο προάστιο, την Εκάλη, σε βίλλα που -κατά μη εξακριβωμένες πληροφορίες- διαθέτει και... πισίνα!

    Όμως η μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη αντίθεση με την πολιτική της ιδεολογία είναι η -καθ’ ομολογίαν της ιδίας- βαθειά θρησκευτική της πίστις στο ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα!!

   Και τώρα το...  διά ταύτα, ως κερασάκι στην τούρτα.

   Ο διαπρεπής εκπρόσωπος της συριζαρέικης αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, που έχει στόχο την βαθύτατη μπαχαλοποίηση των πάντων, σύντροφος Σπ. Λαπάς, (ο οποίος συσκότισε το ουσιαστικό και αντάξιό του όνομα διά του αναβιβασμού του τόνου), σε θρασύτατη -όσον και ανεγκέφαλη ομιλία του στην Βουλή- ζήτησε διά ρητορικού ανερωτήματος- να του κατονομαστεί το αδίκημα της κατοχής βόμβας μολότωφ!  Προσπερνώντας την απορία γιατί ουδείς αρμόδιος, της απ' εδώ πλευράς, δεν απήντησε ευθέως αλλά κατέφυγαν όλοι στη διακωμώδηση του ερωτήματος, τους υποκαθιστώ  -αν και νομικώς αναρμόδιος- με λιγόλογη απάντηση: «Διαπράττουν το αδίκημα της οπλοκατοχής»! Το αδίκημα που διαπράττει όποιος κατέχει και κυκλοφορεί με περίστροφο, καλάσνικοφ ή... μπαζούκας!

   Παρ’ όλη την προφανή ηλιθιότητα της σχετικά ανεπτυγμένης φιλολογίας επί ενός προφανούς ποινικού αδικήματος, η κ. Λιάνα, εκχειλίζουσα από το συναίσθημα της μη υστερήσεως σε αντιπολιτευτικές κορώνες, έβαλε και δαύτη το παράλογο λιθαράκι της στην επιχειρούμενη αποσυναρμολόγηση θεσμών και κράτους.


   Καλούνται οι εναπομένοντες σκεπτόμενοι πολίτες να... αποβάλλουν την στροφοκτόνο γλίνα που ψεκάζει στον εγκέφαλό τους η πανελλήνια παρωχημένη αριστερίλα και να αρχίσουν να παράγουν  ορθές σκέψεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου