Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Υπόθεση: «Διοικητές Νοσοκομείων».


Ακόμη μία απτή απόδειξη της διαφοράς ποιότητος.



   Η διακυβέρνηση μίας χώρας είναι τεραστίας πολυκλοκότητος διαδικασία. Γι’ αυτό και απαιτεί, κατά βάσιν, άτομα-διαχειριστές με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ήθος και υπευθυνότητα. Πέραν από τις επί μέρους ικανότητες, εμπειρίες και πολιτικότητα χειρισμών.

   Το προκύψαν, εσχάτως, θέμα δίνει ακριβώς το μέτρο και την κολοσσιαία διαφορά ποιότητος «ετούτων» από τους «προηγούμενους».

   Ο διορισμός ως διοικητού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κάποιου κ. Πατέρα, δεν σκοντάφτει ούτε στην ηλικία, ούτε στα τυπικά προσόντα -τα οποία διαθέτει εν υπερεπαρκεία- αλλά στο πολιτικάντικο παρελθόν του. Περιπατητής και πολιτικός σουλατσαδώρος σε διάφορα κόμματα. Μολονότι ήταν συνεπής στην ευρύτερη πολιτική του ένταξη, η συνεχής ενδομεταπήδησή του αποδυναμώνει την αξιοπιστία του, παρ’ όλον ότι η όποια «φαυλότης» του απέχει παρασάγγας από τον πρωταθλητή του πολιτικού σουλάτσου, τον πανελίστα Παπαχριστόπουλο, τον μπερτόλδο Ραγκούση, την καλλονή Ξυνομηλογιαννακοπούλου και τον ανοιχτομάτη στον νεποτισμό Τειρεσία και την γνωστή "σουρουκλεμέ".

   Όμως η εμφανής διαφορά στην ποιότητα της νυν διακυβέρνησης έγκειται στα αντανακλαστικά. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Ζητούμενον η έγκαιρη επισήμανση, η ευθαρσής αναγνώριση και η εσπευσμένη «θεραπεία» τους. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα, με την ακαριαία επανόρθωση και αντικατάσταση του κ. Πατέρα.

   Υπενθυμίζω τις αντίστοιχες φαλτσοστεκιές του Σύριζα, όπου στο Κρατικό Νικαίας στρογγυλοκαθόταν άτομο με τέσσερα πλαστά πτυχία και ως -άκρον άωτον- το βουλκανιζατερατζή διορισμένο διοικητή στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Γιά αμφότερους ουδέν αριστερό αυτί ίδρωσε! Η κομματική ταυτότητα αποτελούσε το μοναδικό... προσόν.

   Αυτά γιά όσους εξακολουθούν ακόμη να παραβλέπουν την εγγενή «αριστερή γαϊδουριά» των Δρίτσα, Πέρκα, Βαρεμένου, Παπαδημούλη  and co, και το απύθμενο θράσος της κοντοκουρεμένης αυτιστικής και του αμόρφωτου ηγέτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου