Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Παγκόσμιο ρεκόρ; Ναι.

Ακατάρριπτο; Ίσως!



   Χθες συνέβη κάτι μαγικό, γιά όσους ασχολούνται στο Facebook με το SUDOKU. Γιά τους δύσπιστους, επιφυλακτικούς και φιλύποπτους  και όλους όσοι... «οσμίζονται» -πολύ του συρμού τελευταία- κάποια λαμογιά, εξηγώ, απευθυνόμενος σε όσους ασχολούνται, ή έστω γνωρίζουν πως λειτουργεί, το καθαρά πνευματικό παιχνίδι, γιαπωνέζικης προέλευσης, που λέγεται “Sudoku”.

   Το facebook ανεβάζει κάθε ημέρα, προς επίλυση, τρεις παρτίδες. Δύσκολη, μέτρια, εύκολη. Με ανάλογη βαθμολόγηση από την επίλυσή τους. Το μέγιστο αυτής, με βάση την ορθότητα και την ταχύτητα επιλύσεως, είναι -συν ή πλην- περί τις 20.000 πόντοι. Άρα γιά έναν μήνα 30 ημερών ο κάθε παίκτης -θεωρητικά- μπορεί να συγκεντρώσει περί τις 600.000 πόντους, maximum. Αλλά, απ’ εδώ και πέρα προσπίπτει ένα ενισχυτικό σύστημα πολλαπλασιασμού της βαθμολογίας του παίκτη, απόλυτα θεμιτό και θεσπισμένο από τον οργανωτή του παιχνιδιού, βάσει της διορατικότητος και ικανότητος -κοινώς... «μαγκιάς»- του.
   Κατ’ αρχήν, είναι δυνατή η απασφάλιση, από την πρώτη ημέρα, του συνόλου των παρτίδων του μηνός και το παίξιμο όλων... μονομερίς! Δηλαδή 90, γιά τους μήνες με 30 ημέρες, 93 γιά όσους έχουν 31 και ανάλογα γιά τον «Κουτσοφλέβαρο». Κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις και προοπτική γιά μελλοντική επανεπίλυση και βελτίωση βαθμολογίας. Εννοείται πως αυτό το εγχείρημα θέλει διαθέσιμο χρόνο, ατσάλινα νεύρα, υπομονή και... ικανότητα. Πέραν τούτου, κατά τυχαίο τρόπο -κάτι σαν λαχείο και κατά καιρούς- το σύστημα, μέσω messenger, δίνει ένα bonus με πολλαπλασιασμό του επιτυγχανομένου σκορ. Π.χ. Χ2, Χ3 και μέγιστο -και πολύ σπάνιο- Χ5! (Προσωπικά, σε 15 μήνες μου έτυχε δύο φορές, η μία χθες! Με την πρώτη -περασμένο Οκτώβριο- να περνά ανεκμετάλλευτη, λόγω απειρίας και άγνοιας, χωρίς όμως επίπτωση, αφού και πάλι βγήκα πρώτος τότε). Αυτό σημαίνει πως το μέγιστο επιτυγχανόμενο σκορ μπορεί να γίνει: 600.000Χ5=3.000.000 πόντοι!

   Εδώ υπάρχει -και αυτό αποτελεί μυστικό που δεν πρόκειται να αποκαλύψω, (πάντως, απαιτεί ευστροφία, φαντασία και υπομονή)- ένας τρόπος διπλασιασμού αυτού του οριακού σκορ! Δηλαδή... top score γίνονται τα 6.000.000 πόντοι, γιά μήνα 30 ημερών!!!

   Χθες, από τις 5.30΄ μέχρι τις 11.30΄, συνεχώς, αδιαλείπτως και με μεγίστη αυτοσυγκέντρωση, ταχύτητα αντιδράσεως και σταθερότητα στον χειρισμό του «ποντικιού», επετεύχθη το αναφερόμενο σκορ. Μερικά μικρολάθη και αστοχίες μου στέρησαν κάπου 20.000 πόντους, των οποίων επιστροφή και ανάκτηση θα δημιουργούσε περισσότερη ζημιά από κέρδος.

   Θέλω να πιστεύω, χωρίς ίχνος κομπορρημοσύνης και ματαιοδοξίας, πως μιά τέτοια πολύωρη επίπονη και επιτυχημένη προσπάθεια είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί από τις 500 χιλιάδες μέχρι 1 εκατομμύριο, ασχολούμενους, παγκοσμίως, με το παιχνίδι. Αν κάποιος το πετύχει... χαλάλι του! Προσωπικά, πάντως, ούτε προβλέπω, ούτε προσβλέπω σε επανάληψη τέτοιας συγκυρίας τύχης και φόρμας.


   Και τώρα το ουσιαστικό όφελος αυτής της ιστορίας, πέραν από την μικροϊκανοποίηση κάποιων ψηγμάτων ματαιοδοξίας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Παρά την ολονύχτια ζαλάδα και αϋπνία που δημιούργησε ο χθεσινός πνευματικός 5/ωρος μαραθώνιος, το καταραμένο και απειλητικό, λόγω ηλικίας, Alzheimer έφαγε μιά γερή κλωτσιά στα πισινά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου