Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

«Stefano furioso» !

 


Σαν σύγχρονος Λουδοβίκος Αριόστο, ενθουσιασμένος από τον ουρανοκατέβατο και ενθουσιώδη ηγέτη του -επ΄ ολίγον ακόμη- λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ, χειροκροτώ την μεγαλειώδη εικόνα-παράσταση που παρουσίασε το τελευταίο Συνέδριο του κόμματος. Και ακούγοντας τις απίθανες μπουρδολογίες που ελέχθησαν εκεί, μαζί με τα κηρύγματα μίσους κάποιων ραμολιμέντων... «ηττημένων του Εμφυλίου», βγαλμένα από «χαράδρες του Γράμμου» και έγκατα αρρωστημένων ψυχών, επικροτώ το διάχυτο σύνθημα: «Στέφανε άλλαξέ τα όλα»!
Οπότε, ο... ηγέτης ακούγοντας το σύνθημα, προχωρεί στις αλλαγές και ορμά ακάθεκτος, ως νέος "Ορλάνδος μαινόμενος". Αρχίζοντας, βέβαια, από τον... σεξουαλικό προσανατολισμό της παράταξης, η οποία υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του θα μετασχηματιστεί, σύντομα, σε γνωστού τύπου ... «Σωματείο»!
Avanti Stefano skertsozo!
Να δω την σχετική, εξάχρωμη, σημαία να κυματίζει, περήφανα και... λικνιστικά, στην «Κουμουντούρου», πριν πεθάνω, κι ας πεθάνω την ίδια στιγμή!
Αχ΄, φουκαράδες παλιοί αριστεροί, που παρακολουθείτε, σίγουρα, αποσβωλομένοι από κατάπληξη, την κατάντια και ξεφτίλα της, πάλαι ποτέ, περήφανης και λεβέντικης Αριστεράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου