Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα και το καϋμενούλι το... Κασσελάκι!

Όταν τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Αναμφίβολα ο ουρανοκατέβατος αμερικανοτραφής «μνηστήρας» της αριστεράς αποτελεί -θεσμικά και ουσιαστικά- ξένο σώμα γιά τον Σύριζα και υποψήφιος γιά εκπαραθύρωση.
Αμερικανοσπουδασμένος, εφοπλιστής με βίλλες ένθεν κακείθεν, μόνο «αριστερϊλα» δεν όζει. Και όμως υπερψηφίστηκε γιά αρχηγός!
Η εγγενής μικρόνοια, ο μπλαμπαδισμός κι ο φαφλατισμός αυτής της παρατάξεως δεν της επέτρεψε να παραδειγματιστεί από το προηγούμενο πάθημα, από τον τον άλλον... σαχλέουρα αλεξιπτωτιστή. (Αυτόν με το ένα «ν»).
Έτσι, όπως οι πρώτοι Ινδιάνοι του Ελ Σαλβαντόρ που θαμπώθηκαν από τον Κολόμβο και αντήλλασσαν μαζί του χρυσάφι με γυαλιστερά μπιχλιμπίδια, τα σαΐνια του Σύριζα «τσίμπησαν» πάλι στο έωλο σύνθημα... «Ψηφίστε με και θα νικήσω τον Μητσοτάκη»! Και το έκαναν!!!
Η παντελής έλλειψη σοβαρότητος και ευφυΐας του χώρου, δεν επέτρεψε να δούν πως "ο... βασιλιάς είναι γυμνός", κατά το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν. Και την... ξαναπάτησαν, καθ΄ όσον η άνους αριστερά προσφέρεται, μιά χαρά, ως εφαλτήριον εξόδου στην πολιτική όλων των δευτεροκλασάτων «ψώνιων» αυτής. Η περίπτωση Κασσελάκη είναι άλλο ένα τέτοιο δείγμα. Όμως στο πιό παλαβό, το πιό παρδαλό και το πιό... «τζαζλό».
Δεν χρειάζονται ειδικές προφητικές δυνατότητες γιά να μαντευθεί η συνέχεια. Αργά ή γρήγορα, η κλασσική αριστερή κωλοτούμπα θα δώσει μία ακόμη θεαματική παράσταση. (Οι πιό παλιοί αριστεροί θα θυμούνται κάποτε πως στο μεταπολεμικό ΚΚΕ, κοιμήθηκαν το βράδυ Ζαχαριαδικοί και το πρωί ξύπνησαν Κολιγιαννικοί!). «Ο πρόεδρος εξωπετάχτηκε, ζήτω ο πρόεδρος»!
Προσωπικά, νοιώθω πολύ δυσαρεστημένος γιατί ο Μητσοτάκης θα χάσει έναν αντίπαλο πολύ, πολύ του χεριού του και ο Βουλαρίνος του ΣΚΑΙ θα κινδυνέψει να μείνει χωρίς... θεματιολογία. Όμως έχω μεγάλη περιέργεια να δω τα μούτρα του «Τρίο Κάσσελ». Της «Γκμοχ» Τζάκρη, της «φράου» Αυγέρη και της «άκριτης» Ακρίτα. Μαζί με το σε πόσο χρόνο θα κάνουν κι αυτές την κωλοτούμπα τους!

«Χλιβερέ» μου Κασσελάκη, που λένε κι οι Κεφαλλονίτες... Θα σου απομείνουν μόνο η οίηση, η αλαζονεία κι η μεγαλομανία... "Η νύφη, (Τσίπρας), εφταρνίστηκε και σχόλασεν ο γάμος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου