Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Το θράσος… αυτοπροσώπως!


α) Ο μέγας ηγέτης της… 100/ετίας, ο οποίος ερχόμενος με… φόρα κατάντησε να περάσει στα αζήτητα, αντικαθιστάμενος άδοξα από άλλον, λαμπερότερο και γραβατοφορεμένο ηγέτη, τον Κασσελάκη (!), Όμως, επειδή το χούι δεν κρύβεται, απέδειξε πώς δεν ξέχασε τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που, ανέκαθεν, τον διακατείχαν. Κα έτσι το… «διέπραξε», δηλώνοντας: «Μπορεί οι της Χαμάς και να μην είναι τρομοκράτες. Αφού δεν τους αναγνώρισαν, ως τέτοιους, η Ελβετία και η Νορβηγία»!!!
Δηλαδή ο τύπος δεν πιστεύει τα μάτια του και δεν έχει προσωπική άποψη, αλλά πιστεύει το τί λένε οι… άλλοι!
β) Ιδιαιτέρως αντιπαθής και φαύλος συριζάριος βουλευτής και δημοσιογράφος, ο οποίος κάποτε -προεκλογικά- δήλωνε πως σε περίπτωση νίκης Μητσοτάκη θα έπαιρνε τα παιδιά του και θα έφευγε από την Ελλάδα, κάτι που -δυστυχώς- δεν έπραξε ακόμη, ερμηνεύει το σημερινό μπάχαλο του κόμματός του ως… δείγμα υγιούς ζύμωσης, από την οποία θα προκύψει… νέα δυναμική του κόμματός του!
Αυτή η τοποθέτηση μου φέρνει στο νου τον διαβόητο Ρασπούτιν, τον γνωστό Ρώσσο διαβολοκαλόγερο, που έσερνε απ΄ τη μύτη την τελευταία Τσαρίνα, την Αλεξάνδρα, ως τάχα θεραπευτής του αιμορροφιλικού υιού της, του Τσάρεβιτς, (μάλλον την «τακτοποιούσε» και ερωτικά ο ερωτύλος), ο οποίος είχε γιά… σλόγκαν το εξής: «Αμαρτάνετε! Αμαρτάνετε όσο μπορείτε περισσότερο! Γιατί όσο μεγαλύτερο το μέγεθος και το πλήθος των αμαρτιών σας, τόσο μεγαλύτερη και η αξία της αιτουμένης εξιλέωσης!
Νομίζω πως στον Σύριζα χρειάζεται -εσπευσμένα μάλιστα- ένας νέος … Γιουσούπωφ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου