Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Απλά πράγματα

Ξεκαθαρίζω. Δεν ψηφίζω στην Ερέτρεια καθ΄ όσον δεν μετέφερα εδώ τα εκλογικά μου δικαιώματα. Αν όμως εψήφιζα, θα προτιμούσα από το σύνολο των υποψηφίων Δημάρχων, εκείνον του οποίου το πρόγραμμα θα περιείχε την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου, της οδού Φιλοσόφου Μενεδήμου. Είσοδος από Χαλκίδα αυτός και είσοδος από Αμάρυνθο ο κεντρικός περιφερειακός της Ερέτρειας, ή η οδός Τιμοκράτους Φανοκλέους.
Η απλή αυτή λύση -απλή σαν το αυγό του Κολόμβου- θα έλυνε, ιδίως τους θερινούς μήνες, το κυκλοφοριακό πήξιμο με το παρκάρισμα και στα δύο πεζοδρόμια της Φ. Μενεδήμου και την αδυναμία διασταυρώσεων αντιθέτως ερχομένων οχημάτων στο υπόλοιπο πλάτος της οδού. Αυτή η, προφανώς, εύκολη και απλή λύση, αποτρέπει την κυκλοφοριακή ασφυξία που επέρχεται από την διασταύρωση των αντιθέτων τροχιών, ιδίως με την έλευση μεγάλων οχημάτων και λεωφορείων καθώς αποφεύγονται και πλείστες μικροσυγκρούσεις, με κύρια θύματα τους καθρέφτες των αυτοκινήτων.
Η διατήρηση αυτής της αλαλούμ κατάστασης, όπως θρυλείται, οφείλεται, δήθεν, στην αντίδραση των παρόδιων εμπόρων, οι οποίοι πιστεύουν πως με την μονοδρόμηση χάνουν τον αδυνατούντα να διέλθει υποψήφιο πελάτη. Όμως το επιχείρημα αυτό είναι έωλον καθ΄ όσον ο πελάτης που δεν μπορεί να παρκάρει είναι, εξ ορισμού, χαμένος, γιατί περνώντας δύσκολα, με κίνδυνο ζημιάς και μη βρίσκοντας θέση να παρκάρει… φεύγει. Ενώ με την μονοδρόμηση -είσοδος από Χαλκίδα προς Αμάρυνθο- θα έχει δύο πεζοδρόμια να σταθμεύσει γιά να ψωνίσει και άνετο δρόμο να κινηθεί. Άνετα και με ασφάλεια.
Κοινός νους ζητείται. Αν υπάρξει τέτοιος υποψήφιος Δήμαρχος, ανεξάρτητα πολιτικών φρονημάτων, τον συνιστώ και τον στηρίζω. Γιατί, προφανώς, διαθέτει μυαλό, άρα θα είναι όντως χρήσιμος στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου