Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Το «τάγμα των Αζόφ» και το… «κοπάδι των Αζώρ»!

 Αλήθειες και ψέματα, στην πλάτη ενός σφαγιαζομένου λαού.


Η παραπληροφόρηση που υπάρχει πάνω στα περισσότερα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, είναι γνωστή. Όπως γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή η παραπληροφόρηση έχει τεράστιο κόστος γιά τη χώρα και την πρόοδο της. Κόστος όχι μόνο οικονομικό!
Χαρακτηριστική περίπτωση μαύρης προπαγάνδας διαπιστώσαμε χθες στη Βουλή, με την ομιλία Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, θεώρησε σωστό, ανταποδίδοντας την τιμή που του έκανε η Ελλάδα να του δώσει βήμα στον Ναό της Δημοκρατίας της, επέλεξε να δώσει τον λόγο και σε δύο Έλληνες ομογενείς, προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό και… να πουν τον πόνο τους στους Έλληνες βουλευτές, με τους οποίους συνδέονται λόγω κοινής καταγωγής.
Τί το ήθελε αυτό ο ταλαίπωρος; Σαν να μην έφτανε η ντροπή της απουσίας τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων από την ομιλία επίσημου προσκεκλημένου της Ελληνικής Δημοκρατίας και δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη χώρας που πολεμά γιά τα ιερά και τα όσιά της, αμέσως τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν. Ενώ κάμποσοι δεν χειροκρότησαν όταν τέλειωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, λάβρα από… ιερή αγανάκτηση, δήλωσε λίγο μετά πως θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής!
Ο ίδιος ο Τσίπρας μίλησε γιά ιστορική ντροπή! Επειδή, λέει, "οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή"! Έτσι είπε! Λες και υπήρχε περίπτωση ο Εβραίος, κατά το θρήσκευμα, Ζελένσκι, (με συγγενείς που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα), να επιλέξει να ανταποδώσει την υψηλότατη τιμή που του έγινε, επιτρέποντας σε ναζί να εμφανισθούν μαζί του!
Τόσο δύσκολο είναι να το σκεφθεί κάποιος αυτό; Ο καλόπιστος όχι, οι γραικύλοι, όμως, πολύ.
Άκουσα πολλές φορές -και πολύ προσεκτικά- τα όσα είπαν ο, όντως απωθητικός φυσιογνωμικά, ομογενής μας της Μαριούπολης, ονόματι Μιχαήλ και ο έτερος μασκοφόρος, ονόματι Αναστάσιος και, πιστέψτε με, δεν διαπίστωσα τίποτε το μεμπτό και τίποτε περισσότερο από την αγωνία τους γιά τη σωτηρία της πόλης και της χώρας τους. Τίποτε το ναζιστικό βέβαια, πλην μιάς μόνον αναφοράς στο κάποτε αυτοκέφαλο -και νυν εντεταγμένο στον ουκρανικό στρατό- «τάγμα Αζόφ». Όσο γιά την αγριάδα της εμφανίσεως των μπαρουτοκαπνισμένων πολεμιστών, οι λειράτες κότες, τύπου Σφακιανού «Αζώρ» και πατσοκοιλιά αγράμματου υπουργού Παιδείας, καλύτερα να κοιτούν το χάλι και την ψευτομαγκιά τους και να σιωπούν, αφήνοντας τη Γριοβασίλω να ντρέπεται... μόνη της.
Όμως ο αμετροεπής κουτοπόνηρος και παντελώς αμόρφωτος Τσίπρας έχει εδώ και καιρό ξεκαθαρισμένο το δόγμα με το οποίο πολιτεύεται. Αυτός, το κόμμα του και τα διάφορα άθλια παρακλάδια του στην άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά.
Πιστοί στην λενινιστική οδηγία: "Τα πάντα είναι στο παραμύθι και αν η αλήθεια δεν συμφέρει το κόμμα, τόσο το χειρότερο γιά δαύτη. Την αλλάζουμε"! Εν προκειμένω, τους ενώνει ο Πούτιν. Οπότε, με την εμφάνιση των ελληνικής καταγωγής πολεμιστών άδραξαν την ευκαιρία γιά να πουλήσουν ένα ακόμη "τέτοιο"!
Και τώρα ολόκληρη η περί του "ναζιστικού Αζόφ" αλήθεια, παρά το κακοστημένο παραμύθι, το οποίο προσπαθεί εδώ και 7-8 χρόνια να πλασάρει η προπαγανδιστική μηχανή του Ρώσου δικτάτορα! Με σημαντική απήχηση σε αφελείς, αγνοούντες και καλοπληρωμένους εξώνητους. Αυτό που αποτελεί δικαιολογία - αρπαγμένη απ΄ τα μαλλιά- γιά τα ρωσικά φερέφωνα, γιά τους αφελείς… ισαποστάκηδες και γιά την "αυταπατημένη" -γιά μια ακόμη φορά-αντιπολίτευση.
Η πραγματική ιστορία του «προσχηματικού» Τάγματος Αζόφ, έχει ως εξής: Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λόγω της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία, ιδρύθηκε στην Ουκρανία μία εθνικιστική, παραστρατιωτική οργάνωση με το όνομα "Αζόφ", (όνομα παρμένο από την Αζοφική θάλασσα). Σ΄ αυτήν την οργάνωση συμμετείχαν περί τις 3.000 άτομα, εκ των οποίων ένα 20-25% εξέφραζε, όντως, ναζιστικές απόψεις. Στα τέλη του 2014 όμως, υπό την πίεση αφεύκτου ανάγκης να αντιτάξει η Ουκρανία έμπειρους και εκπαιδευμένους μαχητές απέναντι στους καθοδηγούμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, η Αζόφ εντάχθηκε στην ουκρανική πολιτοφυλακή, μετονομαζόμενη σε "Τάγμα Αζόφ".
Ένα τάγμα μισθοφόρων εθελοντών που, λόγω των πολλών επιτυχιών των μελών του στο πεδίο της μάχης, θεωρείται μονάδα "ελίτ" και έχει προσελκύσει πολλούς νέους εθελοντές. Η αθρόα προσέλευση νέων μελών, ουσιαστικά ξέπλυνε και "αποναζιστικοποίησε" το τάγμα. Ο ιδρυτής της οργάνωσης και τα μέλη με ναζιστικά ιδεώδη, σιγά-σιγά αποχώρησαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ίδιον ναζιστικό κόμμα. Χωρίς καμμία επιτυχία όμως, καθώς το σύνολο όλων των ακροδεξιών-ναζιστικών-φασιστικών κομμάτων, στις τελευταίες εκλογές, έλαβε ποσοστό μόλις 1,6% συνολικά! Δηλαδή πολύ μικρότερο από τα δικά μας πολιτικά αποβράσματα τύπου… Χρυσής Αυγής και Γραφείου Τύπου του… Χριστού
Το «Τάγμα Αζόφ», σήμερα, αριθμεί περί τους 1.000 άνδρες, οι οποίοι πολεμούν στη νοτιοανατολική Ουκρανία και είναι μεταξύ των λίγων που κρατούν ακόμη ελεύθερη τη μαρτυρική Μαριούπολη! Μιά πόλη που έχει ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν παραδίδεται, ανθιστάμενη γιά περισσότερες από 45 ημέρες. Και τούτο οφείλεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στο «Τάγμα Αζόφ», που πολεμά, νυχθημερόν, με νύχια και δόντια. Πολλές φορές νηστικό επειδή, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά την επιστροφή στην πατρίδα, παρέχει τις προμήθειες του στους αμάχους! Και υπάρχουν άνθρωποι –άκαπνοι, «κουραμπιέδες» και καραγκιόζηδες- που τολμούν να κολλήσουν «ταμπέλες» σε τέτοιους ήρωες, αρνούμενοι ακόμη και να τους ακούσουν.
Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο προϊόντα δικής μου διερεύνησης, αλλά επιβεβαιώνονται από ειδικούς γιά την περιοχή και από έγκυρα διεθνή πρακτορεία, όπως το BBC.
Όμως είναι δυνατόν το μέσο που διαθέτει ειδικό τμήμα το οποίο ελέγχει την αξιοπιστία των δικών του ρεπορτάζ, να ξέρει καλύτερα από τους γίγαντες συριζάριους «νεοαγανακτισμένους», όπως τον Νίκο Τον Φίλη, την Όλγα Την Γεροβασίλη ή τον Αλέξη Τον «ηγέτη της 100/ετίας»; Ή από τον σαχλέουρα νάρκισσο που δεν τα βρίσκει ούτε με τ΄ όνομά του, ή τον καραφλό κουτοπόνηρο που εμπορεύεται φάρμακα-πανάκειες γιά «πάσαν νόσον και πάσαν μ…αν», τα οποία -όπως φαίνεται- δεν θεραπεύουν «αυτήν» όσων τον ψηφίζουν! Πιστεύω αποκλείεται!
Η περίπτωση Ζελένσκι κατέστησε τη χώρα διεθνές περίγελο. Όχι γιά όσα οι κεκράκτες του Πούτιν διαλαλούν και τα παπαγαλάκια τους… παπαγαλίζουν, αλλά γιά την κατάπτυστη εικόνα και συμπεριφορά συγκεκριμένης μερίδος Ελλήνων. Δείγμα, δυστυχώς, ούτε πρώτο, ούτε -φευ- τελευταίο. Αναμένεται πλήθος ακολούθων που θα καταδείξουν την σκληρότητα και αδιαφορία των επιπόλαιων, ανάλγητων και φανατικών κομματόσκυλων των δύο άκρων, γιά τα οποία -ελπίζω και εύχομαι- ο Μεγαλοδύναμος ν΄ ανοίξει ιδιαίτερο λογαριασμό δι΄ έναν έκαστον από δαύτους, όταν έλθει η ώρα του "λογαριασμού" τους.
Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στα στενόκαρδα και μικρόμυαλα ανθρωπάκια της απ΄ εδώ πλευράς, τα οποία έσπευσαν να… ενοχληθούν από μιά, όντως, αγριόφατσα ενός μπαρουτοκαπνισμένου και πεινασμένου μαχητή της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της πατρίδας του, ο οποίος δεν ξέρουμε αν τώρα βρίσκεται στη ζωή. Ενώ αυτοί απολαμβάνουν, ξένοιαστοι, αμέριμνοι και ασφαλείς, την μπυρίτσα τους σε κάποια χασαποταβέρνα, ή τη φραπεδιά τους -αραχτοί και λάιτ- στη λιακάδια κάποιας ειρηνικής παραλίας.
Ειδικά αυτούς, τους τελευταίους, που τους… ενόχλησε το τάγμα Αζόφ, τους φτύνω, έμπλεος σιχασιάς και περιφρόνησης, στα μούτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου