Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

 

Αναρτώ, αυτολεξεί, το λογύδριο του, με ρίζες ελληνικές, Ουκρανού μαχητή γιά την ζωή, την τιμή, την ελευθερία και την δημοκρατία του ίδιου και της χώρας που γεννήθηκε.


Και ζητώ, από όλους εκείνους τους δημοκρατικά... "μη μου άπτου", ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την αποστροφή-ομολογία του πως υπήρξε εντεταγμένος στο διαβόητο "Τάγμα Αζόφ", χωρίς να γνωρίζουν τίποτα γιά το τάγμα αυτό. Τον σκοπό που ιδρύθηκε, τον ρόλο που έπαιξε, στον τόπο και τον χρόνο, το πλήθος των μελών του και -το σπουδαιότερο- την κατάληξη που είχε, καθώς αυτό τώρα δεν υπάρχει πλέον.
Με την γνωστή ελληνική επιπολαιότητα, την ευπιστία και την παρορμητική και απερίσκεπτη προσχώρηση στο αγελαίο "μπούγιο", θεωρώ ότι πιό πολύ μέτρησε η -οπωσδήποτε αντιπαθητική- εικόνα που φάνηκε στο γυαλί, παρά τα λόγια που είπε.
Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα έδειχνε ο απελπισμένος Δημήτρης Μακρής, με τη χατζάρα στο χέρι και τί γοητεία θα εξέπεμπε η αναμαλλιασμένη κουρελιάρα Λαζαρίνα κατά την έξοδό τους από το Μεσολόγγι -που από σύμπτωση επιχειρήθηκε σαν χθες προ 196 χρόνων- στους καλοζωισμένους Ευρωπαίους. Σε κάποια "ιδεατή" TV του αγγλικού κοινοβουλίου της Αυτής Μεγαλειότητος της Βικτώριας και του πρωθυπουργού της, "δαντελένιου" κόμητος Τζεκινσον ή, ιδίως, στο γραφείο του εξόχως... "φιλέλληνος" Αυστριακού ραδιούργου-κουμανταδόρου της Ευρώπης, αξιότιμου φον Μέτερνιχ πώς θα φάνταζαν όλοι αυτοί οι "αγριάνθρωποι", που πασαλειμμένοι με αίμα -εχθρικό, φίλιο και δικό τους- πάσχιζαν λυσσαλέα γιά να κρατηθούν στη ζωή;
Διαβάστε το ακριβές μήνυμα του Μιχαήλ και αντιδράστε κατά συνείδηση. Προσωπικά... ντράπηκα! Όχι για τον λόγο που ντράπηκε το ελεεινό κομμουνιστολόι, το οποίον -ειρήσθω εν παρόδω- δεν είχε ντραπεί όταν, κατά την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ο τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης, όντας κρατούμενος είχε ζητήσει από τους απάτριδες συντρόφους του να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο, κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον φασισμό του Μουσολίνι και τον φασισμό του Μεταξά. Ντράπηκα γιά την "ενόχληση" της... απ΄ εδώ πλευράς!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου