Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η πανάκεια και η διάψευσή της.

- Το τσιπάκι, το βλέπετε;


   Μόλις γύρισα από την πόλη. Κάποια μικροψώνια με έστειλαν σε σούπερ μάρκετ και από εκεί  -παρ’ ολίγον- στα επείγοντα του Νοσοκομείου  Χαλκίδος, με εγκεφαλικό.
   Ένας τύπος με όλα τα χαρακτηριστικά -διακρινόμενα εξ αποστάσεως- του ψεκασμένου λεχρίτη αγόρευε κατά του, επί θύραις, αντικορωνοϊκού εμβολίου με τα γνωστά αριστερά επιχειρήματα: «Δεν υπάρχει κορωνοϊός, όλα είναι ψέματα του Μητσοτάκη και εφευρήματα του... Σόρος, της λέσχης Μπίντελμπεργκ,  του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, των αφεντικών, των Σιωνιστών, των εξωγήινων, των..., των...».  Και με το εμβόλιο «θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι γιά να μας ελέγχουν»!
   Πριν συγχυστώ εντελώς, βγω απ’ τα ρούχα μου και πάθω εγκεφαλικό  -ως άτομο ανήκων στις ευπαθείς ομάδες- βγήκα άρον, άρον, από το κατάστημα. Πρόλαβα όμως να ρίξω μιά τελευταία ματιά στον τύπο γιά τον οποίον ο κ. Σόρος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  ως προς  την επίγεια διαδρομή του, (γιά την ακρίβεια... «χέστ...»),  προκειμένου ν’ αποτυπώσω την αξιοπρόσεκτη προσωπικότητά του.
   Ήρεμος, πλέον, μπορώ να ασχοληθώ με το λήμμα: «πανάκεια» και το εύρος εφαρμογής της, γιά την οποία πίστευα μέχρι τώρα την παραδοσιακή της ερμηνεία. Δηλαδή πως πρόκειται γιά φάρμακο ικανό να θεραπεύσει... «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»!  Τελικά καταλήγω -μετά και από όλα όσα τρελά, αφελή και παράλογα κυκλοφορούν εσχάτως- πως τέτοιο φάρμακο είναι αδύνατον να υπάρξει, καθ’ όσον η μαλ... είναι -διαπιστωμένα πλέον- ανίατο μέγεθος. 
   Μάλιστα, όσο παρακολουθώ την συριζαρέικη αντιπολιτευτική τακτική -πυρ ομαδόν και αδιακρίτως- από "ικανότατους" τύπους σαν... π.χ. τον Κουτσαβάκη στην Υγεία, τον "πολιτικό περιπλανώμενο βλαχοδήμαρχο της Πάρου" στα Εσωτερικά, τον δανδή με την pochette στα Εξωτερικά, την "κουρ...μηχανή" στην Παιδεία και τον παντελώς αγράμματο κουτομόγια στο τιμόνι, τόσο δοξάζω τον Θεό γιά την έμπρακτη και αποφασιστική συμβολή του στην προστασία του τόπου, κατά τις τελευταίες εκλογές. Όσο γιά τα διάσπαρτα ανόητα... "ζωντανά" και τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν... «ο σώζων εαυτόν σωθήτω, από την ενδημική "μαλ..." που διασπείρουν. Το καλό είναι πως επισημαίνονται εύκολα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου