Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

«Παραμύθι με όνομα», του Οδυσσέα Έψιλον.


...Και διηγώντας τα να κλαις!

Ορκωμοσία Μητσοτάκη
Ορκωμοσία Τσίπρα

   









    
  
   Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν μιά χώρα που την έλεγαν Ρωσία. Ξαφνικά, κάπου στα 1917, η χώρα αυτή άρχισε να παράγει  ένα άγνωστο και αδοκίμαστο, αλλά πολύ ελκυστικό, φραστικά,  προϊόν,  που εγώ αποκαλώ... «ανεφάρμοστη αριστερίλα». Αφού «έχαψε» -δεξιά κι αριστερά της- διάφορα ταλαίπωρα κι ανίσχυρα κράτη, π.χ. Αρμενία, Γεωργία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Λεττονία, Λιθουανία, Εσθονία, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και άλλα τέτοια... -ιστάν, χτίζοντας αυτοκρατορία υποτελών, άρχισε  -μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο-  ν’ ανοίγει υποκαταστήματα στην Ευρώπη και να διανέμει το «προϊόν» της, δίνοντας το φραντσάιζ  γιά την Ασία στην Κίνα.
   Γιά πάνω από μισό αιώνα οι δουλειές πήγαιναν φίνα σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία και αρκετά καλά στις υπόλοιπες δυτικές χώρες. Ώσπου ξαφνικά, οι λαοί κατάλαβαν πως το προϊόν ήταν σκάρτο κι η μηχανή του δεν... δούλευε. Αυτό που λαϊκά λέμε... «μάπα το καρπούζι». Οπότε άρχισαν -στην αρχή- να στραβομουτσουνιάζουν και στη συνέχεια να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν έντονα. Ο Ντούμπτσεκ στην Τσεχοσλοβακία, ο Βαλέσα στην Πολωνία πρωτοπόροι στα όργανα, με τους υπόλοιπους να... σιγοβράζουν. Ώσπου... νααα κάτι ξέφτια στην αριστερή κουρελού, που αποδεικνύεται πλέον... κιλίμι γύφτικο, από πέρσικο χαλί που το θεωρούσαν! Μέχρι που κι ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης, ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, είδε κι αποείδε πως δεν γίνεται τίποτα και είπε την ιστορική φράση:... «Άει σιχτίρ, δεν πάει άλλο πιά»!, έβαλε λουκέτο στο μαγαζί και έδωσε τα κλειδιά στον μεθύστακα Γιέλτσιν γιά να το ξανανοίξει... υπό «νέα διεύθυνση»!
   Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Κίνα, μετά τον θάνατο του Μάο, όπου ο μικρόσωμος πολιτικός γίγας, ο Ντενγκ Χσιαοπίνγκ, κρατάει μεν την επιγραφή... "Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας" στην ταμπέλα της εξώπορτας, αλλά μόνο και μόνο γιά να μην έχει αντιπολίτευση στην Βουλή. Όμως λειτουργεί την επιχείρηση καπιταλιστικότερα των παραδοσιακών καπιταλιστών και έχει γεμίσει την Υφήλιο με φτηνά κινέζικα προϊόντα.  Αποτέλεσμα της "αφύπνισης" από τις κομμουνιστικές ουτοπίες και παπαρδέλες... πλην της Κίνας και όλες οι άλλες πρώην λιγούρικες και αντιπαραγωγικές κομμουνιστικές χώρες τώρα... πετάνε οικονομικά! Μέχρι κι η Κούβα αλλαξοπίστησε και μπήκε σε τροχιά προόδου.
   Όμως τί συμβαίνει σε... «τα μας». Στον εξυπνότερο λαό του κόσμου. Αν και το εργοστάσιο της παραγωγής αριστερίλας έχει κλείσει εδώ και χρόνια,  χρεωκοπημένο και ερειπωμένο, εμείς κρατάμε ανοιχτή την... αντιπροσωπεία του! Και μάλιστα φέραμε και στην εξουσία διάφορους άσχετους κοπρίτες και ελεεινούς κανάγιες γιά να την... πλασσάρουν ως πανάκεια διά κάθε νόσον και κάθε μαλ... που χαρακτηρίζει τους οπαδούς και θιασώτες αριστερούς! (π. χ. Πολάκης και σια), οι οποίοι -αν και βλέπουν την ματαιότητα του αριστερού εγχειρήματος, επιμένουν σε δαύτο με τη μανία και το πείσμα άσχημης γεροντοκόρης που υπεραμύνεται της... παρθενίας της. Έτσι, εξακολουθούμε να δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, εξακολουθούμε να έχουμε πρότυπο τον... Βελουχιώτη, εξακολουθούμε να κάνουμε  γιορτές γιά την πανωλεθρία του, κατ' ευφημισμόν, Δημοκρατικού Στρατού, (περί ανοργάνωτων κατσαπλιάδων και  κλεφτοκοτάδων επρόκειτο), στον  Γράμμο και το Βίτσι, και -εν τέλει- εξακολουθούμε να συντηρούμε εκλογικά και με αρκετά υψηλά ποσοστά μάλιστα, ένα απερίγραπτης αμορφωσιάς και ανικανότητος αληταριό! (Γιά το τελευταίο ανατρέξατε στο ύφος, το ήθος, την ορθογραφία, την σύνταξη, το λεξιλόγιο και την υστερία των αναρτήσεων των γραικύλων κεκραχτών τους στο διαδίκτυο). Κι εμείς, οι πανύβλακες, τους ανεχόμαστε. Μπράβο μας!!!

   ΥΓ.   Γιά όσους, τυχόν, απορούν με τον τίτλο της ανάρτησης, τους παραπέμπω -συνειρμικά- στο "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου