Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

«Οι μύθοι του... Ορφέα»


(Αντιγράφοντας τον Αίσωπο).
 
Τί 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα!
   Μιά φορά κι έναν καιρό, στο Βασίλειο των Ζώων, ο βασιλιάς Λέων έπρεπε να λείψει γιά δουλειές στο εξωτερικό. Φοβούμενος γιά τη θέση του, τοποθέτησε Αντιβασιλέα τον... Λαγό. 
   -«Είναι έμπιστος και του χεριού μου», σκέφτηκε και, απευθυνόμενος στους υπηκόους του: 
   - «Ρε σεις, θα τον υπακούετε τυφλά, αλλιώς αλίμονό σας όταν γυρίσω»!είπε  και έφυγε.

   Την άλλη μέρα, πρωί-πρωί, ο Αντιβασιλέας Λαγός φωνάζει την Αλεπού -που την είχε άχτι γιατί του έκανε τη ζωή πατίνι- να παρουσιαστεί εμπρός του.

   -Αντιβασιλεύ, διατάξτε, λέει εκείνη.

   -Αλεπού, πού είναι το όπλο σου; ρωτά άγρια ο Λαγός.

   -Ποιό όπλο;  Η Αλεπού κάνει σαστισμένη.

   Τσαφ! μιά σφαλιάρα στο μάγουλο της Αλεπούς, ήταν η απάντηση του Λαγού. 
   -Και τώρα τσακίσου, πήγαινε!

   Γιά δυό-τρεις ημέρες ο Λαγός, με το ίδιο «βιολί», έβγαζε το άχτι του ώσπου το Τσακάλι τον παίρνει παράμερα και του λέει:

   -Βασιλιά μου δεν είναι σωστός ο τρόπος που δέρνεις την Αλεπού. Θα πρέπει να βρεις κάποια πιό λογική και πιό πειστική δικαιολογία, γιατί έτσι δημιουργείς δυσαρέσκεια στον λαό σου.

   - Δηλαδή, τί να κάνω; ρωτά ο Λαγός.

   -Άκου, αύριο θα της ζητήσεις να σου αγοράσει τσιγάρα. Αν σου φέρει με φίλτρο, θα της πεις: «Ποιός σου ζήτησε με φίλτρο;» και θα της ρίξεις τον μπάτσο, ενώ αν σου φέρει χωρίς φίλτρο θα της πεις: «Ποιός σου ζήτησε χωρίς φίλτρο;», και πάλι θα την σφαλιαρίσεις!

   -Ωραία ιδέα, μπράβο! είπε ο Λαγός και την επομένη διατάζει την Αλεπού:

   -Αλεπού, πήγαινε στο περίπτερο να μου φέρεις τσιγάρα!

   -Με φίλτρο, ή χωρίς; ρωτά δειλά εκείνη.

   Ο Λαγός τα ’χασε, μπερδεύτηκε, μπουρδουκλώθηκε και σε λίγο τα μάτια του... άστραψαν. Της ρίχνει, λοιπόν, έναν ξεγυρισμένο φούσκο ουρλιάζοντας:
   -«Και δε μου λές, Αλεπού, πού είναι το όπλο σου; Ε΄;»



   Τώρα όποιος, στην πιό πάνω ιστορία, βλέπει κάποια αντιστοιχία της συμπεριφοράς του Λαγού με την μέχρι τώρα αντιπολιτευτική τακτική και επιχειρηματολογία του Σύριζα, ας αναμένει. Από Σεπτέμβρη, που θα φύγουν κι οι ζέστες, θα τους δει όλους σύσσωμους να ξεχύνονται πάλι στους δρόμους. Αφού εξαντλήσουν στη Βουλή όσες βλακείες και στείρες αρνήσεις κατεβάζει η ολιγόνοη γκλάβα τους θα γυρίσουν στη μόνη γνωστή και επιτυχημένη- σε δαύτους- «μηχανή». Αυτή που γνωρίζουν άριστα και επί χρόνια «δουλεύουν» επιτυχώς. Τη βαβούρα του Πεζοδρομίου. Την μόνη σταθερή αξία της αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου