Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

«Το πένθος δεν ταιριάζει (γιά) την... Βασιλική Θάνου-Ηλέκτρα» !



   Παραφράζοντας λιγάκι τον τίτλο του αριστουργήματος του Ο’ Νήλ, στέκομαι στην άμετρη υποκρισία των γνωστών αριστερών ντενεκέδων, που τώρα ομφαλοσκοπούν, βυζαντινολογούν και, αντιπολιτευόμενοι, διυλίζουν κώνωπες. Και όλα όσα κάνει ο Μητσοτάκης τους ξυνίζουν. Π.χ. η εκπαραθύρωση ενός από τα πιό κραυγαλέα δείγματα ευνοιοκρατίας, φαυλότητος και αναιδούς κομματισμού.

   Αρχίζω με την απλοϊκότερη λογική της διαπλοκής. Αυτή γίνεται -και κρίνεται- όχι με την αποξήλωση κάποιου από θέση-κλειδί, αλλά από την τοποθέτησή του σ’ αυτή. Εν προκειμένω, η κ. Βασιλική Θάνου -με την βάτο στο κεφάλι- υπήρξε το πιό κραυγαλέο παράδειγμα «κομματοσκυλίτσας». Γιά την τοποθέτησή της στο κεφάλι του Αρείου Πάγου χρειάστηκε ο «αποκεφαλισμός» τεσσάρων προηγουμένων -τη τάξει- συναδέλφων της. Στη συνέχεια, η εν λόγω κουτοπόνηρη κυρία μηχανεύτηκε -και επιχείρησε- φαυλοκρατικά φωτογραφικά τερτίπια προκειμένου να παρατείνει, επί τριετία, την παραμονή της στο αξίωμα. Ευτυχώς την πήραν εγκαίρως χαμπάρι και ο επακολουθήσας ορυμαγδός πρόλαβε την ατασθαλία. Ως... αντίδωρον της... πίκρας, διορίστηκε -ατάκα κι επί τόπου- νομικός σύμβουλος του Τσίπρα, επικεφαλής των υπολοίπων συμβούλων. Τέλος, βλέποντας την επερχόμενη εκλογική καταστροφή, γιά την, όπως πίστεψαν, εξασφάλισή της -κούνια που τους κούναγε- τοποθετήθηκε την τελευταία στιγμή, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. (Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση). Ένας διορισμός ο οποίος, ένεκα του συνδικαλιστικού της παρελθόντος της κυρίας θυμίζει τοποθέτηση λύκου στην επίβλεψη  προβάτων!

   Συνεπώς, η «πυξ-λαξ» -και «οδάξ» θα πρόσθετα- απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή, αποτελεί στοιχειώδες μέτρο φρόνησης, υποχρέωσης, αυτοπροστασίας και δικαιοσύνης γιά τους θεσμούς κάθε ευνομούμενης πολιτείας.


   Ε΄, δεν θα κλάψουμε λοιπόν και γιά την Κυρά- Βασιλική! Εξ άλλου δεν την έπνιξαν και στον Εύριπο, σαν την άλλη στη Λίμνη των Ιωαννίνων, σπίτι της την έστειλαν. Στο κάτω-κάτω ας την ξαναπάρει σύμβουλο ο Τσίπρας. Οι... «καλοί και πρόθυμοι» ποτέ δεν χάνονται. Ιδίως οι αριστεροί. Ας το δουν κι έτσι. Κρίμα να πάει χαμένο το κορίτσι, στο άνθος της ηλικίας του!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου