Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πολάκης!

 Όλοι στον αγώνα κατά του... αντικαπνίσματος. Αντίσταση μέχρις εσχάτων!


   Λόγοι ανωτέρας βίας δεν μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω -prima vista-  το μνημειώδες διάγγελμα του αγαπημένου μου Νεάντερνταλ, ο οποίος -ως σύγχρονος «Σωκράτης» απολογούμενος- έμοιαζε με μαριονέττα του γνωστού ιταλικού θιάσου Piccoli Potreka, που αχνά θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια. Το έκανα, όμως, από κονσέρβα και ομολογώ πως ακόμα τρέχουν τα μάτια μου δάκρυα, σε βαθμό που φοβάμαι βραχυκύκλωμα του πληκτρολογίου, αφού στάζουν πάνω του, τώρα που γράφω.

   Όταν δε, αργότερα, είδα την εικόνα στο κυλικείο της Βουλής με την εκλεκτή κομπανία των αρειμανίων καπνιστών, φίλων και ομοϊδεατών του λατρευτού μου πρωτάνθρωπου- Σπρίτζης, Εφάμελος, Αμανάτις and co-  μία διαβολική σκέψη κατέβασε η γκλάβα μου και την καταθέτω αύθις, εν είδει προτροπής.

   Όλοι εμείς, οι φανατικοί αριστεροί οπαδοί και θιασώτες της γραμμής «Πολάκη», δηλαδή οι φοροκλέφτες, (κατ’ομολογίαν του ιδίου), οι ιντριγκαδώροι της φιλοσοφίας Τριαναφυλλόπουλου με τις λάθρα μαγνητοφωνήσεις αντιπάλων, κ.λπ., οι χέστες τσαμπουκαλήδες, οι ψευτονταήδες αρκουδόμαγκες, οι λιράτες και μακροπουπουλάτες κοτούλες και όλοι οι λοιποί ιταμοί «κουραδόμαγκες» φουμαδώροι, που γράφουμε τους Νόμους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και θεωρούμε τη φυλακή προνόμιο μόνο των... πολιτικών μας αντιπάλων. Όλοι εμείς, λοιπόν, ας αρχίσουμε -από σήμερα κιόλας- έναν μαραθώνιο καπνίσματος, ως ελάχιστο δείγμα αντίστασης! Πέντε, έξι, εφτά πακέτα την ημέρα έκαστος. Όσα μπορούμε και όσα προφταίνουμε, τέλος πάντων, σε ένα 24/ωρο. Ας στήσουμε παντού τεκέδες, φουγάρα, τζιμινιέρες. Να τους φλομώσουμε τους... φιλελέδες του Κούλη. Σύσσωμοι εμείς οι λεβέντες... «της αριστεράς και της προόδου» να τους δείξουμε τις αξίες και «το ηθικό μας πλεονέκτημα». Να διατρανώσουμε την υπεροχή μας. Να την δείξουμε στον λαό, που τόσα χρόνια τον φουμάραμε ηπίως και δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Παφ-πούφ, στα μούτρα του κάθε δεξιού φασισταριού. Καυσαέρια από την μύτη, το στόμα, τον... πωπό. Από παντού. Να τους φλομώσουμε, μέχρις ότου -ζαλισμένοι σαν την Πυθία- μας παραδώσουν την εξουσία! Γιατί εμείς είμαστε αγνά λαϊκά παληκάρια -αμόρφωτα, του δημοτικού και των καταλήψεων- και όχι τίποτε αγριόφλωροι του Χάρβαρντ!

   Εμείς γουστάρουμε τα διπλά βιβλία, τις μαγνητοφωνήσεις αντιπάλων και το σκαρφάλωμα ψηλά, όπως η γνωστή μαϊμού του σχετικού ανεκδότου, με τις ανάλογες... «αποκαλύψεις», με σύμβολο την τσιγαρούκλα!

   Επομένως, βουρ -όλοι μαζί- στα περίπτερα, γιά προμήθειες και αμέσως -μαρς!- όλοι στη φούμα, (λιγάκι... «μαύρη» -γιά διάνθιση και ποικιλία- δεκτή). Φούμες μέχρι τελικής πτώσεως! Τα νοσοκομεία είναι μαζί μας, στο πλευρό μας. Η  «Σωτηρία», ο «Άγιος Σάββας», το Αντικαρκινικό Μεταξά στον Πειραιά ας ετοιμάζονται. Κρεβάτια, ράντζα, ξαπλώστρες, διάδρομοι, χημειοθεραπείες, μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, μπας και ξενοιάσουν κι οι άλλοι από μας!

   «Κουφ... λες» φιλελέδες... ερχόμαστε κι αλίμονό σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου