Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Από τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, στους κουκουλοφόρους προστατευμένους ψευδομάρτυρες.



Αυτό και αν είναι αριστερό ήθος και... πρόοδος!
Αποτέλεσμα εικόνας για κουκουλοφοροι
Προστατευόμενοι μάρτυρες, εξερχόμενοι από το Μαξίμου με κατεύθυνση τον Άρειο Πάγο.
    Αρχίζω από τον πρωτομάστορα. Κατ’ αρχήν η όψη. Μιά και, όπως λέγεται, η φάτσα είναι «σπαθί»! Εδώ πρόκειται γιά μείγμα Βεληγκέκα και Γιαγκούλα και ο συνειρμός γιά το ποιόν και την αξιοπιστία του αναπόφευκτος.
   Συνυπολογίζοντας την συμπεριφορά το αποτέλεσμα είναι: "Ακτινοβόλος χυδαιότητα με συμπεριφορά αλήτικη και πολιτική αγυρτεία". Όμως ας πάμε παρακάτω. 
   Η συνολική πολιτική του παρουσία, μέχρι τούδε,  συνοψίζεται σε δύο δηλώσεις και μία διαμάχη.
   -Πρώτον: Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, όταν ήταν δήμαρχος Σφακιών -δηλαδή σε χρόνο ανύποπτο- είχε κάνει συστηματικές λαμογιές και παραποιήσεις στα λογιστικά του Δήμου του, διατηρώντας διπλά βιβλία!! Συνεπώς ξέρει από σκευωρίες, μαγειρέματα και στησίματα, άρα... αλιτήριος και ανυπόληπτος. 
   -Κατόπιν, πάλι σε χρόνο ανύποπτο, δήλωσε τον... ευγενικό στόχο της φατρίας του. Δηλαδή, τον στόχο να πάρουν την «εξουσία» στα χέρια τους, μη αρκούμενοι στην απλή διακυβέρνηση. Γιά τους μη γνωρίζοντες η διαφορά έγκειται στον βαθμό της απολυταρχίας μεταξύ των δύο. Διαμάχη, τέλος, αποτελεί το μέχρι θανάτου λυσσαλέο κονταροχτύπημα με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

   Η υπόθεση Novartis, με λίγα λόγια και γιά όσους αγνοούν έχει ως εξής: Πρόκειται γιά ελβετική φαρμακευτική εταιρεία η οποία πιάστηκε -προσωπικά πιστεύω πως και άλλες δουλεύουν την ίδια «μηχανή»- να λαδώνει όλους όσοι μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα της, σε καμιά εικοσαριά χώρες. Κατά βάση αυτούς που συνταγογραφούν και διακινούν φάρμακα. Δηλαδή γιατρούς, φαρμακοποιούς, υπηρεσιακούς παράγοντες που μετέχουν σε επιτροπές κοστολογήσεως, πιθανώς διαφημιστές δημοσιογράφους και όσους μπορούσαν να προμοτάρουν τα προϊόντα της Novartis. Η παράνομη δραστηριότητά της εντοπίστηκε στις ΗΠΑ και η εταιρεία έπεσε στα νύχια του FBI. Νύχια ικανά, γαμψά και αξιόπιστα. Το FBI διαπίστωσε και ελληνική εμπλοκή λαδωμένων παρατρεχάμενων, αλλά όχι πολιτικών προσώπων. Κάτι πολύ λογικό, καθώς την μεν τιμολόγηση καθορίζουν πολυμελείς επιτροπές -με τους υπουργούς Υγείας να υπογράφουν αναπόφευκτα- την δε διακίνηση να την καθορίζουν οι ιατρικοφαρμακευτικοί αρμόδιοι, (γιατροί, φαρμακοποιοί). 
   Η κοινή λογική λέει πως όποιος θέλει να λαδώσει δεν κάνει "φιλοφρόνηση" σε κανένα που δεν μετέχει στη διαδικασία προωθήσεως του προϊόντος του. Δεν έχει συμφέρον γιά κάτι τέτοιο. Έτσι, ειλικρινά πιστεύω πως στο σχετικό εμπορικό γαϊτανάκι οι πολιτικοί δεν μπορεί να έχουν ρόλο. Η προχειρότητα και γελοιότητα της σκευωρίας φαίνεται -γεγονός πρωτοφανές- από το πλήθος των συμπεριληφθέντων, στο "πακέτο σκευωρίας", πρωτοκλασσάτων πολιτικών στελεχών, η εξαίρεση κάποιων άλλων -Ξυνογιαννακοπούλου, Κουρουμπλής- και οι παράπλευρες απώλειες -Πικραμένος, Στουρνάρας. Όλοι οι... «ένοχοι», εντελώς συμπτωματικά, αποτελούν ορκισμένους εχθρούς των παρόντων άθλιων σφετεριστών της εξουσίας. Και τώρα το... ζουμί και η εξήγηση της πρωτοφανούς αθλιότητος:

   Οι θηριώδεις συγκεντρώσεις γιά το Σκοπιανό, αλλά και γενικότερα η πλήρης κυβερνητική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα επέβαλε στους αδίστακτους συριζαρέους  να αλλάξουν, άρον-άρον, την πολιτική ατζέντα, μήπως και γυρίσουν το παιχνίδι. Έτσι, βγήκε από το καπέλο, ως κρυμμένος λαγός, η Novartis!
   Με άλλα λόγια και ποδοσφαιρικό ανάλογο: Έχοντας αλαλιάσει από τις συνεχείς «εφτάρες» που τρώνε πανταχόθεν, θέλησαν κι αυτοί να βάλουν το γκολ της τιμής. Και διάλεξαν τα γκολπόστ της...  Novartis, στοχοποιώντας ατιμωτικά τους βασικούς πολιτικούς τους αντιπάλους!
   Πάντως, η κακόγουστη και κακοστημένη σκευωρία αποδεικνύει πως αυτοί οι τύποι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν ούτε μιά μηχανορραφία της προκοπής!


   Σταματώ εδώ, καθώς οι νουνεχείς αντιλαμβάνονται, ενώ τα -κατά Μίκη- «αριστερόστροφα φασιστάκια» και οι λοιποί συμπλεγματικοί χαχόλοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προσπάθειες πειθούς. «Σαν έτοιμοι από καιρό...» και με στόμα ορθάνοιχτο, χάφτουν ό,τι τους ρίχνει μέσα ο... Γηρυόνης-Πολάκης και βελάζουν τρισευτυχισμένοι, από το καίριο... χτύπημα που κατάφεραν στον μισητό αντίπαλο.
   Επιμύθιον: Η εκτοξευθείσα λάσπη δεν έχει στόχο να αποκαλύψει κάτι μεμπτό κατά τον αντιπάλων. Στα ασφαλή αχνάρια του άσφαιρου Βατοπεδίο, τους αρκεί να αιωρείται ο σπίλος μέχρι τις επόμενες εκλογές. Φυσικά, αν και εφ’ όσον συμβεί κάτι τέτοιο. 
  «Αγανακτισμένοι» χαχόλοι της απ’ εδώ πλευράς, που πιαστήκατε, σαν κορόιδα, στη συριζαρέικη ξώβεργα, «τα θέλατε, τα πάθατε». Τώρα σκάστε και κολυμπήστε στον βούρκο που σας έφερε ο... ελπιδοφόρος αρχιψεύταρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου