Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Φτωχομπινεδισμός, καραγκιοζιλίκι και ξεφτίλα!

Η Τριανδρία που τεκμηριώνει το "ηθικόν πλεονέκτημα... μπλα, μπλα..."


   Ο πρώτος, πολιτικός αστέρας των ΑΝΕΛ, αποτελεί την πεμπτουσία του πρώτου χαρακτηρισμού του τίτλου, καθώς καταδέχτηκε να εισπράττει από το Δημόσιο... 50 ευρώ το μήνα!  Όχι γιά φυστίκια, πασατέμπο και τέτοια, ή γιά ναύλα Μετρό -να πηγαίνει σπίτι του- αλλά γιά... ενοίκιο του σπιτιού του! Γύρευε σε τί τρώγλη θα διαμένει.
   Ο δεύτερος, είναι ο γνωστός διασκεδαστής-γελωτοποιός του Κοινοβουλίου και εμπνευστής της ιδέας αυτού του επιδόματος. Στη τούρλα του Σαββάτου, λίγο μετά την -παρά τρίχα- αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής και χρεωκοπίας με τη βούλα, κατά το καλοκαίρι του 2015, "στρίμωξε" στο πολυσέλιδο μνημόνιο υποταγής στους ξένους... τοκογλύφους, μιά πονηρή διάταξη που ευλογούσε τα γένια του. Επεξέτεινε το υπάρχον επίδομα στέγης των αιρετών βουλευτών-υπουργών και στους εξωκοινοβουλευτικούς. Δηλαδή... στην αφεντιά του! Αν και πολύ πλούσιο λαμόγιο -ως κομματικός γυρολόγος βολεψίας- και απερίγραπτος σε κουτοπονηριά,  αφέλεια και παιδαριώδεις... ιδέες, δικαιολόγησε τις καταθέσεις του στο εξωτερικό, λόγω μελλοντικών εξόδων σπουδών της κόρης του που, μεγαλώνοντας, Θα σπουδάσει έξω! Είναι αυτός που είχε την ιδέα να κάνουμε Μπαλί, ένα νησάκι στον Ευβοϊκό. Αυτός που διέκρινε υποψήφιους... επενδυτές ανάμεσα στους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες και έριξε την ιδέα να ονομαστούν... "Δακία" τα Σκόπια! Ένας ατέλειωτος μιμητής -σε αστείες κρυάδες- του Σεφερλή, στο πιό... καλοπληρωμένο. Και ως κερασάκι στην τούρτα, με ανακοίνωση που έβγαλε προ ολίγου, δηλώνει πρόθυμος να επιστρέψει το επίδομα και με ένα ηλίθιο κοινότοπο μπλα, μπλα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αν επρόκειτο να δικάσω -ως δικαστής- το παράπτωμά του, θα τον αθώωνα λόγω... βλακείας. Την φάτσα του τρίτου, την βλέπω γιά πρώτη φορά. Όμως κι αυτός αποτελεί διαπρεπή "ηθικό πλεονέκτη", με αξιοσημείωτη συμβολή στο κυβερνητικό έργο και, αναντίρρητα, δικαιούται επίδομα ενοικίου. Και μάλιστα σε ρετιρέ, με θέα την Ακρόπολη.  

 Αποτέλεσμα εικόνας για Φαμελλος
   Και ξάφνου... να 'σου να προκύπτει κι άλλος... μουστερής Ένας... Εφάμελλος μπαγαμπόντης με τους προηγούμενους! Γνωρίζοντας πως -από ώρα σε ώρα- θα κρεμιόταν κι αυτός στα μανταλάκια, έσπευσε να δηλώσει... "παρών" στη λαμογιά, μασουλώντας κι αυτός κάποια άσχετη δικαιολογία, μπας και περισώσει κάποιο κομματάκι από την καταρρακωμένη του αξιοπρέπεια! 
   Άνοιξα κιτάπι και περιμένω αριστερές δηλώσεις... μετανοίας με έμπρακτες χειρονομίες. Ούτε φρούραρχος Μακρονήσου να ήμουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου