Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

«Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»!


Καθώς ολοκληρώνονται σχεδόν δύο εβδομάδες από την έλευση του πύρινου Αρμαγεδδόνα ο οποίος καταστρέφει την χώρα, στα διάφορα ΜΜΕ -ιδιωτικά και δημόσια- όλοι αναλίσκονται –αφελώς ή διαβολικά- σε μία φλυαρία, βυζαντινολογικού τύπου, κατά το δοκούν των πολιτικών τους συμφερόντων.
Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά, και κινούνται σε κάποιες αμάχητα σταθερές:
-Τα δάση, λόγω της εκτάσεως και του γεωγραφικού ανάγλυφου, είναι εξ ορισμού απροστάτευτα και απόλυτα ευάλωτα σε κακόβουλες ενέργειες. Εξ αυτών, οι μεν αφελείς και εξ αμελείας εμπρησμοί αποκαλύπτονται εύκολα, ενώ οι σκόπιμοι, μεθοδευμένοι και καλοεκτελεσμένοι ποτέ! Όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Γη. Είναι πολύ απλό και εύκολο, όταν συντρέχουν καύσωνες και μελτέμια, να κάψεις όχι μια Ελλάδα, αλλά τον Αμαζόνιο ολόκληρο! Και -το σπουδαιότερο- χωρίς να συλληφθείς!
-Τα διχαστικά μηνύματα μίσους είναι πολλά και πασίγνωστα. Από τις μετεκλογικές πικρόχολες απειλές των μικροανόητων ανώνυμων, έως τα λυσσαλέα των… «επωνύμων». Π.χ. όλοι θα πρέπει να θυμούνται το προεκλογικό, (εκλογές 2019), του ηγέτη αριστερού κόμματος: «Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», όλοι γνωρίζουν το λυσσαλέο… «Θα σας φάμε» της αηδούς αοιδού και όλοι απήλαυσαν το απόφθεγμα τέως υπουργού με «δυσκοίλιο» ύφος: «… με το καλό ή με το ζόρι»!
Αν κάποιος με κοινόν νου σκεφθεί πάνω σ΄αυτά, θα καταλάβει εύκολα γιατί βγήκε ο όρος «γραικυλισμός» και τα παράγωγα, (Εφιάλτης, κερκόπορτα, μηδισμός, κ.λπ.) και γιατί -εντελώς συμπτωματικά- «χτυπήθηκαν», εντελώς συγχρονισμένα και καθ΄ άπασαν την επικράτεια, όλοι οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας. Από τουριστικοί μέχρι –απίθανη θρασύτης- στρατιωτικοί!
Η Ελλάδα, απελπισμένη, φωνάζει «βοήθεια» και προσδοκά σωτηρία από τον… σοβαρό Εφάμιλλο, τον γίγαντα… Νικολάκη και την… πληθωρική Ζωίτσα η οποία, προτάσσουσα το «εκατονταπλάσιο» στήθος της θα σβήσουν, ακαριαίως, τις φωτιές που κάποιοι ασυνείδητοι Έλληνες βάζουν. Γιά να μας «φάνε»… ψητούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου