Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Υπόθεση «Κορωνοϊός».

Φρενίτις, «οπαδική» παράκρουση και την Εκκλησία αγουροξυπνημένη από τον μεσαιωνικό της λήθαργο.


Παρακολουθώ με πολύ σκεπτικισμό, όπως όλοι οι στοιχειωδώς νουνεχείς, την παγκόσμια τραγωδία που λέγεται «Covid 19».
Πέραν από την -αυτή καθ΄ αυτή- επιδημία και την θανατηφόρο πορεία της, αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η πολιτική καπηλεία, αφ΄ ενός, αλλά και η σκοταδιστικού θρησκευτικού αφιονισμού εκμετάλλευσή της. Και τα δύο στοχεύουν στη χειρότερη, από πλευράς πνευματικής συγκροτήσεως, μορφώσεως και ευφυΐας, μερίδα του πληθυσμού, ο οποίος -αφιονισμένος από ηλίθια, ανεδαφικά, ψευδή και έωλα επιχειρήματα- φανατίζεται και οδηγείται στην αυτοκαταστροφική άρνηση του σωτήριου εμβολιασμού.
Ως προς το πολιτικό σκέλος, η κουτοπόνηρη τακτική των πολιτικών περιττωμάτων που συσπειρώνονται στα δύο άκρα, οσάκις η κατοχή της εξουσίας λειτουργεί ως συγκολλητικό αίτιο, (Τσίπρας – Καμμένος), παρά τον αμοραλιστικό πολιτικό συγκερασμό τους -ψιλολεπτομέρειες άνευ σημασίας, εμπρός στην γλυκειά «κουτάλα» της- η εξήγηση είναι προφανής. Με μόνη παρατήρηση την αδίστακτη και «λωτοφαγική» συμπεριφορά του θρασύτατου αριστερού πολιτικού νάνου, ο οποίος συμπεριφέρεται, κρίνει, κατακρίνει, υπόσχεται και τάζει, λες και δεν κυβέρνησε μέχρι προχθές, απογυμνώνοντας την αριστερά από την -επί έτη- συμπυκνωμένη γοητεία των λόγων της και την απομυθοποιημένη εντελώς στην εφηρμοσμένη κυβερνητική της τακτική. Την... «δια πρώτη» και «τελευταία» -όπως πιστεύω- ασυνάρτητη αριστερή διακυβέρνηση του αμόρφωτου και παντελώς ανίκανου πολιτικού αριστεροδέξιου συνονθηλεύματος.
Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της… «χριστεπωνύμου αγέλης», της ευεπίφορης σε χειραγώγηση -ή ποδηγεσία- ένεκα θρησκευτικού σκοταδιστικού φανατισμού, ο οποίος οφείλεται, κυρίως, σε έλλειψη μορφώσεως -σε βάθος- και στην απλοϊκότητα μεγάλου πλήθους ιερέων, οι οποίοι -διακατεχόμενοι οι ίδιοι απ΄ αυτόν- στηρίζουν ολόκληρο το θρησκευτικό οικοδόμημα κατήχησης και λειτουργίας στο… μεσαιωνικό ιεροεξεταστικό «πίστευε και μη ερεύνα»! Και προχωρούν… θριαμβευτές διασπείροντας την άγνοια και τον ιό στους αφελείς, οι οποίοι παραγνωρίζουν πως ακόμη και ο Χριστός ο ίδιος εβίωσε, στην ανθρώπινη υπόστασή του, αντίστοιχα πάθη και βασανιστήρια στα οποία Τον υπέβαλλαν οι διώκτες και αρνητές του. Έτσι, αντί να δέχονται και υπακούουν στα κελεύσματα της Επιστήμης, ακολουθούν τις οδηγίες διαφόρων τσαρλατάνων, ανοήτων και πολιτικών καραγκιόζηδων -σαν τον καραφλό «ηγέτη», ο οποίος πουλάει φάρμακο κατά της… φαλάκρας και χειρόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού!!!, στην προσπάθεια να «χτίσει» το 3% των απαιτούμενων ψηφοφόρων, γιά να εξασφαλίσει την επανεκλογή του!
Ευτυχώς, έστω και την υστάτη, αφυπνίστηκαν μερικοί Ιεράρχες -κάποιοι απλά απεγκλωβίσθησαν από τον γενικό σκοταδιστικό κλοιό των φανατικών- και έδειξαν την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να παταχθεί η μάστιγα της πανδημίας.

(Σημ. Θα παρακαλούσα θερμά, όσους -τυχόν- θρησκαμύντορες σπεύσουν να εξακοντίσουν αράς και ύβρεις εναντίον του… αιρετικού και βλάσφημου -εμού- ο οποίος αρνείται τον αδιάκριτο συναγελασμόν στις Εκκλησίες, τον συλλήβην ασπασμόν των ιερών εικόνων και την Θεία Κοινωνία με τον παραδοσιακόν τρόπο σε περιόδους πανδημίας, να κατεβάσουν τα όπλα, καθ΄ όσον οι -απ΄ ευθείας - προσωπικές σχέσεις μου με τον Θεό είναι, κατά πολύ, ισχυρότερες και αποδεδειγμένες στην πράξη, από το μέγιστο μέρος εκείνων, που με βαθειές γονυκλισίες, υποκριτικές μετάνοιες και μεγάλους σταυρούς θεωρούν πως «τακτοποιούν» τις σχέσεις τους μαζί Του, αναπαύοντας έτσι την αμαρτωλή συνείδησή τους.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου