Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»!

 


   Η φράση αυτή του Σοφοκλέους, από την Αντιγόνη του, είναι η μόνη κατάλληλη γιά να περιγράψει το σημερινό πνευματικό αλαλούμ της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο εσωτερικό κίνδυνο των τελευταίων αιώνων, που απειλεί να την συντρίψει. Δυστυχώς -και αναπάντεχα κατ’ εμέ- το μείζον αυτής, (της κοινωνίας),  αποδεικνύεται κατώτερο των κρίσιμων περιστάσεων και ανώριμο γιά την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν και επιδιώκουν να την διαλύσουν.

   «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» -γιά να θυμηθούμε τα καβαφικά «Τείχη»- οι υποτιθέμενοι ταγοί του λαού και της αντιπολιτεύσεως, αμιλλώνται μεταξύ τους γιά το ποιός θα υπερακοντίσει σε αντιπολιτευτικές κορώνες και ύπουλες προτροπές, προκειμένου η πανδημία να εξαπλωθεί και δημιουργήσει εκατόμβες κρουσμάτων και θανάτων, με ταυτόχρονη οικονομική καταστροφή, ώστε να πλήξουν και «ρίξουν» την κυβέρνηση. «Όχι» σε κάθε μέτρο που στοχεύει στην περιστολή και το, όσο-όσο, συμμάζεμα της παραπαίουσας οικονομίας, την οποία απεγνωσμένα παλεύει -με νύχια και δόντια- να κρατήσει όρθια η σώφρων και υπεύθυνη κυβερνητική ομάδα, «ναι» σε ό,τι εκείνη αρνείται, αποφεύγει και απαγορεύει, προκειμένου να περιοριστεί το κακό.

   Πολλά θα μπορούσα να γράψω γιά την ανευθυνότητα του πολιτικού πάνελ που λυσσαλέα μάχεται προκειμένου να καταστρέψει τη χώρα και, μετά, να... «κυβερνήσει» τα ερείπια! Γιά οικονομία χρόνου επικεντρώνω στο προφίλ ενός εκάστου των εξουσιολάγνων μνηστήρων της εξουσίας. Κι εσείς διαλέγετε και... παίρνετε. «Θέτε» τον Μπαρουφάκη; Αυτόν που δεν «νοιώθει» άνετα ούτε με τ’ όνομά του; Αυτόν τον ναρκισσιστή καλοπερασόπουλο που έκλεισε τις Τράπεζες και με τις εκκεντρικότητές του έγινε παγκόσμιο «νούμερο»; Ή μήπως «θέτε» τον ακροδεξιό καραφλό φωνακλά που σας πουλάει φάρμακα γιά την... φαλάκρα και διάφορα μαντζούνια, δήθεν αγιορείτικα, που θεραπεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλ.... αν, την οποία πιστεύει πως διαθέτετε, αφού θέλει να σας πείσει ότι αλληλογραφούσε με τον... Χριστό! Γιά σας που «θέτε» το ΚΚΕ, δεν το συζητώ. Η ασθένειά σας είναι ανίατη και σχετικά αβλαβής, αφού υπερασπίζεστε την «αντιπροσωπία» ενός εργοστασίου που μπατίρισε και έκλεισε. Τουλάχιστον -ζώντας στον κόσμο σας- είσαστε ανίσχυροι στο να κάνετε μεγάλη ζημιά. Συνεχίστε, σαν το Τζόνυ Γουώκερ, τον δρόμο σας. Μετά έρχομαι στην... «Τιτανίδα» Φώφη, η οποία μέσα στο λήθαργο που είναι βυθισμένη δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Κάπου, κάπου ανοίγει βλέφαρο, καθαρίζει την τσίμπλα, ρίχνει κανά χρησμό και την ξαναπέφτει στον ύπνο!

   Το μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο κι από τον κορωνοϊό, είναι ο συριζαρέικος εσμός που δουλεύει σαν κανονική «πέμπτη φάλαγγα» των μετόπισθεν και βυσσοδομεί γιά την πλήρη αποδόμηση κράτους, θεσμών και κοινωνίας. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στους κόλπους του όλο το αντιδραστικό, απάνθρωπο, αντικοινωνικό, μίζερο, μικρόμυαλο, αντιπαραγωγικό, αμόρφωτο, ψυχανώμαλο, σαλταρισμένο, ανίκανο και πάσης φύσεως «περιθώριο». Με λίγα λόγια,  συσπειρώνει  ολόκληρο το κοινωνικό κατακάθι της χώρας, το οποίο συντηρεί και κολακεύει με παραπληροφόρηση, ψεύδη, έωλες υποσχέσεις και αντιφατικά φληναφήματα, σπέρνοντας φρούδες ελπίδες και καταγγέλλοντας συστηματικά και αόριστα με διάφορα -κατά καιρούς- «τσιτάτα», που κατασκευάζουν οι Καρανίκες στα υπόγεια της «Κουμουντούρου», διασπείρουν τα φερέφωνα  -«Δοκουμένδο» και ντόπια «Ωρόρα»-  και επαναλαμβάνουν τα κατά τόπους παπαγαλάκια τους. (π.χ. τελευταίο σλόγκαν το «εγκληματική κυβέρνηση»).

   Μποϋκοτάροντας μεταξύ άλλων -έμμεσα και μπαγαπόντικα- το επερχόμενο εμβόλιο, με αιχμή του δόρατος τους εξέχουσης μορφώσεως Ρομάους του Ασπροπύργου, δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν ακούσω  κατηγορίες -και ανάθεμα- πως γιά την μετάλλαξη του φονικού ιού, η «εγκληματική ευθύνη» βαρύνει αποκλειστικά τον... Μητσοτάκη, (ίσως, κατά ένα μικρό ποσοστό, και την Μαρέβα)!

   Φίλτατοι νουνεχείς, σοβαροί και υπεύθυνοι πολίτες, μαζέψτε όση ψυχραιμία σας περίσσεψε, κοιτάξτε προσεκτικά την συνημμένη εικόνα και αναλογιστείτε τί θα σας συμβεί αν, παρ’ ελπίδα, αναλάβουν τύποι σαν τον Πολάκη την Υγεία, τον Τσαλακώτο την Οικονομία, τον Φίλη την Παιδεία, τον Σκουρλέτο την Ανάπτυξη, τον Καρανίκα τον «στρατηγικό σχεδιασμό», τον Τζαναμπετόπουλο και Σπίθα την Επικοινωνία, με γαρνιτούρα από Παππάδες, Ζαχαριάδηδες, Φωτίεδες, Όλγες, Σίες, κ.λπ. και τον παντελώς ανίδεο, άσχετο κι αμόρφωτο Τσίπρα στο πηδάλιο της χώρας! Και αποκηρύξετε, μετά βδελυγμίας, τις Σειρήνες της αριστερής φαυλότητος και τα ηλίθια παπαγαλάκια τους. Και βολευτείτε με το... «μη χείρον βέλτιστον» των.... «νεοφιλελέδων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου