Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αριστερόστροφες εθνικές επέτειοι.

 Ηρωισμοί... "μαϊμού" και γιαλαντζί ήρωες.

              Τελικά, μόνο ο covid θα μας σώσει από δαύτους!

   Οπωσδήποτε ο Θάνατος είναι ένα κακό γεγονός, αφού τερματίζει τη Ζωή. Και γίνεται οδυνηρός όταν "φεύγουν" νέοι άνθρωποι  και ας λένε κάτι ραμολιμέντα, σαν τον Τσόκλη, τα δικά τους. Ειδικά, όταν αυτός επέρχεται από ηλίθιους πολιτικούς φανατισμούς είναι τραγικός, άδικος και εγκληματικός.

   Η πολιτική μας Ιστορία βρίθει από τέτοιους θανάτους που οφείλονται σε βλακώδεις φανατικές ενέργειες. Ένθεν, κακείθεν. Ενδεικτικά -στέλνοντας τη μνήμη όσο μπορώ πιό πίσω- αναφέρω κάποια ονόματα: Πέτρουλας, Τεμπονέρας, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Φύσσας και "Ζακλίν" από τη μία πλευρά και Μπακογιάννης, Γεωργακόπουλος, Αξαρλιάν, η κυοφορούσα Παπαθανασοπούλου, Τσάκαλης, Ζούλια, (στη Μαρφίν) και Καπελώνης, Φουντούλης, (οι χρυσαυγίτες στο Ν. Ηράκλειο), από την άλλη.

   Αξιοπερίεργο πως όλοι οι δολοφόνοι των πρώτων συνελήφθησαν και δικάστηκαν, ενώ οι δολοφόνοι των άλλων -αριστεράντζες εκλεκτοί- ούτε καν βρέθηκαν ποτέ, πλην της περιπτώσεως Μπακογιάννη με την 17 Νοέμβρη.

  Όμως το βλακώδες της υπόθεσης είναι ο χαρακτηρισμός των αριστερών θυμάτων ως... "ηρώων"! Με συνέπεια την αντιμετώπισή τους αναλόγως. Μνημεία, λόγοι, επέτειοι, δρόμοι, πλατείες, διαδηλώσεις, ταρατατζούμ, φανατισμοί, μπάχαλα και τα σχετικά. Γιά τους μή αριστερούς... μούγκα!

   Κατανοώ πλήρως την αγωνιώδη και απελπισμένη προσπάθεια της αριστεράς να αποκτήσει... "ήρωες", που θα προβάλει, θα τιμά, θα προσκυνά και θα... εμπνέεται, αλλά -τουλάχιστον- αυτοί οι "ήρωες"... ας έχουν κάνει και κάτι στοιχειωδώς... ηρωικό! Η ληστεία κοσμηματοπωλείου -περίπτωση "Ζακλίν"- κάθε άλλο παρά ηρωισμό δείχνει. Ούτε ο Φύσσας που σκοτώθηκε σε καυγά συνιστά υπόδειγμα ήρωος. Οπωσδήποτε ο θάνατος όλων των πιό πάνω -άλλοι αθώοι, άλλοι πήγαιναν γυρεύοντας- μπορεί, εκτός της θλίψεως, να προκαλέσει αγανάκτηση, όμως ούτε ο Γρηγορόπουλος -θύμα ηλίθιου αστυνομικού με "μπασκινέικα" χαρακτηριστικά- ούτε ο Αξαρλιάν που έφαγε μιά τζαμαρία κατακούτελα, ούτε τα παιδιά στο Ν. Ηράκλειο -που θα μπορούσαν να περιμένουν αμέριμνοι το λεωφορείο, που λέει ο λόγος- θα πρέπει να χαρακτηριστούν... "ήρωες"! Και οι μεν οικείοι των... "δεξιών" κλαίνε βουβά τα παιδιά τους, το δε αριστερολόι -σύσσωμο- φτιάχνει γιαλαντζί "επετείους" με ψεύτικα ινδάλματα στην ίδια λογική της χρεωκοπημένης τους ιδεολογίας και της άρνησης αποδοχής της κατάρρευσης όλων των προγούμενων ψευδεπίγραφων ειδώλων τους.

   Και κλείνω με ένα ερώτημα: Είναι άραγε τυχαίο γεγονός πως τα Χανιά -η σφηκοφωλιά του Βεληγκέκα Πολάκη- τα πήρε τόσο πολύ ο πόνος ώστε να "γιορτάσουν" τόσο πολύ δυναμικά τον... Γρηγορόπουλο; 

   Και μία διαπίστωση: Βλέποντας το συνεχιζόμενο κρεσέντο ηλιθιότητος στον τρόπο που οι κουτοπόνηροι της "Κουμουντούρου" κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, (τσουρέκι Θεσσαλονίκης, ποδήλατο στην Πάρνηθα, πλαστικά γάντια στα Νοσοκομεία -γειά σου ρε Σοφία Νικολάου που "ξύρισες" τη μουστάκα του κουρ... μαγκα- και άλλες τέτοιες μπούρδες), αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί η ανερμάτιστη αξιωματική αντιπολίτευση, υπό τον εμπνευσμένο σχεδιασμό Καρανίκα και την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση από την ευρείας κυκλοφορίας Καρπερή φυλλάδα... "Αυγή", παρουσιάζει συνεχώς -και προϊόντος του χρόνου- σταθερή βελτίωση προς το... χειρότερο! 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου