Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Επί τέλους συμφωνία. Το τέλος της υποκρισίας και η υποκρισία χωρίς τέλος.



Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε!

 
   Το κυβερνητικό... «Μάπες σόου» ολοκλήρωσε την παράστασή του και η συριζαρέικη κομπαρσαρία, κατηχημένη κατάλληλα, τρέχει πάλι στα κανάλια να διαλαλήσει τη νέα μεγάλη... επιτυχία. Μετά την επιτυχή -όπως πάντα- "σκληρή και παλικαρίσια" διαπραγμάτευση, οι γνωστές αριστερές δευτεροκλασσάτες μαριονέττες και καραγκιόζηδες της Βουλής και του κόμματος. (Φαμέλης, Μανιός, Αυλωνίτου, Ζαχαριάδης, Σεβαστάκης και κάτι νεοανατέλλοντες αριστερούλικοι αστέρες της πολιτικής απάτης, λ.χ. Μαντάς, Βέττος, Βέττας, ή κάπως έτσι, αφού ο Μισελοζανάτσης ξεθώριασε, ο Μαδράς τρέχει στην Ειδομένη να μαζέψει επενδύσεις από λαθρομετανάστες  και η Θεανώ έδωσε ρέστα και τώρα μαζεύει φράουλες γιά μαρμελάδα), αναλαμβάνουν να μοιράσουν τον νέο σανό και να προσφέρουν ξανά άφθονον γέλωτα στο πικραμένο πανελλήνιο, προσπαθώντας να διασκεδάσουν το κακό μας χάλι.

   Τα, εναντίον ΔΝΤ και λοιπών... τοκογλύφων, μαχαίρια  ξαναμπαίνουν στα θηκάρια τους, με αιδημοσύνη και σεμνότητα, αντιστρόφως ανάλογη της προηγηθείσης φούριας και βαβούρας με τις οποίες βγήκαν. Και όλα έγιναν πάλι... μέλι-γάλα. Στην μεγάλη... μάχη, αναμενόμενο ήταν να νικήσουμε, αφού στον δίκαιο αγώνα που δώσαμε σαν λιοντάρια, μας στήριξαν και διάφοροι ξένοι πολιτικοί γίγαντες, όπως π.χ. ο, κατά την άθεη ζεϊμπεκλού που παρέλαβε με κατάνυξη το ‘Αγιο Φως, διαπρεπής-άγνωστος Ιταλός σοσιαλιστής  κ. Τζιάννι... Πιατέλας!


   Ο δανδής υπουργός με την μεγάλη κεφάλα, (μεγάλη προκειμένου να χωρέσει το χοντρό ποσοστό αποδοχών της επαναδιοριζόμενης στο δημόσιο, από τον ίδιο, πελατείας του, καθ’ ότι οι τσέπες του έχουν ήδη τιγκάρει), προσπαθεί ματαίως να πείσει τους ταλαίπωρους συνταξιούχους πως κάνουν λάθος να πιστεύουν τα μάτια τους, που βλέπουν μειωμένες αποδοχές στον λογαριασμό τους. Το ορθόν είναι, όπως ισχυρίζονται οι άθλιοι κεκράχτες, πως οι συντάξεις αυξήθηκαν, ή -στη χειρότερη περίπτωση- αυτές παρέμειναν ίδιες, ως εμπίπτουσες εντεύθεν των συριζαρείκων κόκκινων γραμμών, οι οποίες -ως γνωστόν- είναι απαραβίαστες και δεδομένου ότι... "ουγκαγκαγκού, γκουπ γκου, γκαπαγκούπ αουγκαγκά, αού γκι γκι, αού γκιγκι...."! Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Όσοι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη... ενόραση γιά να το αντιληφθούν, ας... πρόσεχαν!


   Στην πράξη τώρα. Οι σκληροτράχηλοι διαπραγματευτές μας, όχι μόνο αποδέχτηκαν πλήρως όλες τις θέσεις του κουαρτέτου, που εξ αρχής κόστιζαν 5,4 δις ευρώ, αλλά  -λόγω αξιοπιστίας και φερεγγυότητος που διαθέτει η διά πρώτη φορά αριστερή μας κυβέρνηση- οι δανειστές απαίτησαν και μας φόρτωσαν, προληπτικά, και άλλα 3,6 δις γιά να ’χουμε κάβα, αφού θεωρείται σχεδόν  βέβαιον πως οι υπεσχημένοι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν και θα χρειαστεί τσόντα μέτρων.
   Τέλος, αποθέωση της φαυλότητος και υποκρισίας αποτελεί η μη ανακοίνωση των «μυστικών... κονδυλίων» που δεσμεύτηκαν οι "σκληροί διαπραγματευτές" να εξεύρουν από το περαιτέρω στύψιμό μας, αλλά η πλήρης απόκρυψή τους γιά προσωρινό -έστω- μπουρδούκλωμα κι εξαπάτηση των χάνων οπαδών τους. Κι αυτό γίνεται, όχι γιά πρώτη, αλλά γιά πολλοστή φορά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου