Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Η αριστερή πολιτική της αθλιότητας και η αθλιότητα της αριστερής πολιτικής.

 


Όταν θεωρείς θεσμικό σου καθήκον σε κάθε κυβερνητικό "ναι" να λες "όχι" -και αντιστρόφως- τότε η γελοιότητα είναι ο μόνος χώρος στον οποίο μπορείς να κινηθείς. Και, βεβαίως, διά της χρήσεως των πιό κατάλληλων, φυσιογνωμικά, τύπων της πολιτικής σου κομπανίας και φαρέτρας.
Έτσι, το αριστερό μπουρλέσκ αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον... Τσαϊκόφσκι, (ανάθεμα κι αν ξέρει ο... ηγέτης της 100/ετίας, αν ο εν λόγω κύριος έγραφε μουσική, ή πετούσε πέτρες σε διαδηλώσεις), και τα μπαλέτα Μπολσόι, (στοίχημα πως οι πλείστοι επιτελείς του αγνοούν και την λέξη, έστω, "μπαλέτο"), προκειμένου ν΄ αντιπολιτευτεί τον Μητσοτάκη.
Έτσι, αντί να σκύψουν σοβαρά πάνω στο φλέγον θέμα της παγκόσμιας αναταραχής που προκαλεί ο σκληρός κι ανέκφραστος, μισοπάλαβος και αλαζόνας, "νεοτσάρος", ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ολόκληρη την Ανθρωπότητα με το καινοφανές διαβολικό υπερόπλο, που λέγεται "βαροθερμικό", (ή κάπως έτσι, αφού, προσωπικά, το αγνοούσα, μαζί με, σχεδόν, όλους σας), το οποίο σκοτώνει κάθε έμβιο, καθώς στερεί το οξυγόνο σε ολόκληρα τετράγωνα και προκαλεί θάνατο από ασφυξία, (!), τα βάζουν με τον Μητσοτάκη. Γιατί -λέει- δεν τους ρώτησε προκειμένου να στείλει οπλικές ενισχύσεις στον Ζελένσκυ. Ενώ αυτοί θα έστελναν γάλατα... "Νουνού" γιά τα παιδιά και τσιχλόφουσκες γιά την νεολαία...
"Απαξ άθλιοι, πάντα άθλιοι"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου