Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Έργα και ημέραι νεαρών λαϊκιστών.

 Ελπίζοντας -κι ευχόμενοι- να πέρασαν ανεπιστρεπτί!

   Επειδή οι Έλληνες, ως λαός, είναι κατ' εξοχήν ξεχασιάρηδες, πονόψυχοι και οπαδοί του... "έλα τώρα, μωρέ", καλόν θα είναι να τους υπενθυμίζουν κάποιοι, μη λωτοφάγοι, πώς κυβερνήθηκαν γιά 4,5 χρόνια και από ποίας ποιότητος ανθρώπους. Ποιές περγαμηνές -μορφώσεως, εντιμότητος συνέπειας και εργασίας κουβαλούσαν στο βιογραφικό τους, ποιούς στόχους έταξαν να εξυπηρετήσουν προς όφελος του λαού, τί του έταξαν και τί του προσέφεραν, πλην του προσωπικού και κομματικού οφέλους και της νομής και κατοχής της γλυκειάς εξουσίας.                   Ο εικονιζόμενος αρχιμπερμπάντης λαϊκιστής, καιροσκόπος και δημαγωγός κατάφερε να ξεγελάσει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια κι εκμεταλλευόμενος την δυσφορία και την αγανάκτηση που είχε προκαλέσει η χρεωκοπία της χώρας, την οποίαν η αφέλεια και ανευθυνότητα των Ελλήνων απέδιδε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραβλέποντας την μεγάλη συμμετοχή των ιδίων σ' αυτή την ευθύνη. Ως γνωστόν, ο λαός είναι πάντα... σοφός (!) και πάντα... αλάνθαστος!!! Και γιά να γλυτώσει από τα... βάσανά του έβαλε έναν απίθανο νεαρό, με μόνες διακρίσεις τις καταλήψεις των χώρων όπου μαθήτευσε και ένα πτυχίο, που ο Θεός, ο Αλαβάνος κι ο Θεοδόσιος Τάσιος ξέρουν τί πραγματική αξία έχει, τί γνώσεις εγκλείει και τί χρησιμότητα έχει, πέραν αυτής ως... χαρτί τουαλέτας, (εν εσχάτη ανάγκη, καθ' ότι σκληρότερο αφού προέρχεται από το ΕΜΠ και όχι από την SOFΤΕΧ). 

   Το πιό κωμικό της υποθέσεως είναι η έντεχνα διασκορπισθείσα "αγιογραφία" του -κατά την κλασική σταλινική διαδικασία- η οποία τον θέλει... τόσο χαρισματικό πολιτικό ώστε σαν αυτόν γεννιέται ένας κάθε εκατό χρόνια!

   Προσωπικά, και υπερακοντίζοντας, θα ευχόμουν αυτή η σπάνις να εκταθεί όχι σε εκατό, αλλά σε χίλια χρόνια! Οπότε -και με βάση πως η κάθε γενιά καλύπτει 25, περίπου, χρόνια- αν ισχύσει αυτό, οι επόμενες ... 39 γενιές θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ομαλά και αλίμονο στην... 40η! Τους περιμένει ένας νέος... Τσίπρας.

   Επί του παρόντος, απολαύστε τον... "νυν" σε υπέροχα στιγμιότυπα-εγγύηση σοβαρότητος, γνώσεως, ικανότητος και αποτελεσματικότητος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου