Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικός αυτοματισμός.

...και λοιπές μπουρδολογίες!


    Οι απόψεις της στήλης γιά τον ελληνικό συνδικαλισμό είναι παλιές, ξεκάθαρες και πασίγνωστες. Πρόκειται γιά το μεγαλύτερο σαράκι που τρώει τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας. Τα σιγοτρώει ύπουλα, τρεφόμενο παρασιτικά, με αποκλειστικό στόχο την δική του επιβίωση, καπηλευόμενο τους εργαζομένους που κανοναρχεί και διαφεντεύει.
    Χθες, αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, προασπιζόμενος απαράδεκτο και καταχρηστικό αίτημα μιάς χούφτας -κάπου 21 από δαύτους- υπαλλήλων του Μετρό, αναστάτωσαν με απεργία ολόκληρη την πρωτεύουσα!
    Όμως το πιό εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως βγαίνουν διάφοροι, με επί κεφαλής εκείνο το αντιπαθητικό κοντοκουρεμένο αυτιστικό ανθρώπινο κατασκεύασμα -εκείνο που τρέμοντας από οργή κατακεραύνωνε το ΣτΕ οσάκις οι αποφάσεις του δεν άρεσαν στο κόμμα της- και ομιλούν γιά... «κοινωνικό αυτοματισμό»!
    Αηδιασμένος με τα ακατανόητα αριστερά φληναφήματα και επειδή το μορφωτικό μου βεληνεκές δεν εξικνείται μέχρι την κατανόηση κάποιων, συνεχώς αναμασόμενων, όρων -μεταξύ των οποίων και ο ανωτέρω- παρακαλώ όποιος εκ των αναγνωστών αυτής της ανάρτησης κατανοεί... βαθυστόχαστες αριστερές αρλούμπες να μου εξηγήσει σχετικώς αυτές τις δύο βαθυστόχαστες λέξεις, στο σύνολό τους. Προσωπικά τις «πιάνω»... μία-μία! Μαζί... αδύνατον.
    Και επ’ ευκαιρία, ας μου εξηγήσει επακριβώς και μερικές άλλες λέξεις -αριστερές καραμέλες- που αδυνατώ να αντιληφθώ. Π.χ. «φιλελευθερισμός», «νεοφιλελευθερισμός», «προοδευτικότητα» (και όλα τα σχετικά παράγωγα). Προσωπικά η μόνη σχετική λέξη που αντιλαμβάνομαι είναι μιά παλιά ποδοσφαιρική ομάδα του Πειραιά που λεγόταν... «Προοδευτική». (Δεν ξέρω αν το φυλλορόισμα της ομάδος οφείλεται στο όνομα, ή άλλη αιτία. Πάντως υπάρχει σύμπτωση με την κατάντια της συριζαρέικης πολιτικής και τακτικής).
    Έτσι, ερμηνεύω τον διαβόητο... «κοινωνικό αυτοματισμό» ως εξής: Βλέπω ένα κτήριο ακατοίκητο -ανεξάρτητα γιά πιό λόγο- ορμάω και... το «καταλαμβάνω αυτόματα»! Ή βλέπω έναν μεγάλο, καθαρό και... ξένο τοίχο, μου κατεβαίνει έμπνευση -γουστάρω- αρπάζω έναν μεγάλο μαρκαδώρο και γράφω... ό,τι μου κατεβάζει η γκλάβα, χτυπώντας το... κεφάλαιο και εφαρμόζοντας έναν δικό μου... «κοινωνικό αυτοματισμό»!
    Ωραία πράματα! Κυρίως... δημοκρατικά. Κατά τα λοιπά, επί εποχής της συριζαρέικης κυριαρχίας, όποιος επιχειρούσε να κατέβει με αμάξι την Ηρώδου του Αττικού... ατυχούσε οικτρά. Μερικές αστυνομικές κλούβες τον εμπόδιζαν... «κοινωνικά αυτόματα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου