Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΛΑΘΟΣ !

Επικαιρότης

Έτσι, απλά και φυσιολογικά, ο κ. Παπανδρέου επανελέγχει τις αντοχές του νευρικού συστήματος του λαού.
Αναγνώρισε, αόριστα και ανεύθυνα, ως λάθος τις επιλογές της προσφιλούς μας κ. Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας.
Κάτι που και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν, η αιθεροβατούσα κ. Υπουργός δεν το αντελήφθη και πολύ αμφιβάλλω αν και τώρα ακόμη το αντιλαμβάνεται.
Δηλαδή πως ο κατέχων ένα παλιό «σαραβαλάκι» δεν το κάνει από χόμπυ, ως φίλος παλαιού αυτοκινήτου, αλλά απλώς αδυνατεί να το αντικαταστήσει αγοράζοντας καινούργιο. Επίσης δεν έχει επίγνωση ότι, σε πλείστες περιπτώσεις, η αξία του παλιού αυτοκινήτου είναι μικρότερη από το ποσό των καταλογιζομένων, σ’ αυτό, τελών κυκλοφορίας. Και εφαρμόζει στην, ήδη κυρτωμένη από τα δυσβάσταχτα βάρη, ράχη του λαού όσα θεωρητικά εδιδάχθη και οραματίστηκε στις διδακτορικές της σπουδές στο Λονδίνο. Και τώρα πειραματικά εφαρμόζει στου κασίδη το κεφάλι, το ακατανόητο γιά τη περίπτωση, «ο ρυπαίνων και πληρώνων», προκειμένου ν’ αποκτήσει και πείρα εφαρμογής. Και ξεσηκώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ταλαίπωροι πολίτες, συνωστιζόμενοι με τις ώρες στις Εφορίες, γιά να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Και, μεθαύριο, όταν το σκεφτούν καλύτερα το πράγμα οι «αρμόδιοι» και μαζί, όπως προβλέπω, κι ο αντικαταστάτης της κ. Μπιρμπίλη, θα ξανατρέχουν γιά να τις πάρουν πίσω !
Ε’, αν γίνει και κανένα «λαθάκι» δεν χάθηκε κι ο κόσμος ! Τα κορόιδα, θα τη πληρώνουν, όπως πάντα άλλωστε !
Όμως το πιό αξιοπερίεργο δεν είναι η νοοτροπία της κ. Υπουργού, η οποία δίκην Μαρίας Αντουανέτας, απαιτεί από τον μη έχοντα ψωμί λαό να τρώει παντεσπάνι, ούτε η χαριτωμένη αφέλεια του μη παίρνοντος χαμπάρι, των τεκταινομένων, Πρωθυπουργού, αλλά η συμπεριφορά των ΜΜΕ. Αν όλα τούτα τα παρανοϊκά συνέβαιναν επί προηγουμένης Κυβερνήσεως θα τους έπαιρναν όλοι με τις πέτρες !
Κάτι που μόνον ο Θεός απέμεινε να κάνει, π.χ. Τέμπη, χωρίς όμως το γεγονός να τυγχάνει της κατάλληλης επισήμανσης και ερμηνείας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου