Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Γιά γέλια και γιά κλάματα

ΑΝΕΠΙΤΥΧΗ ΚΑΛΙΓΩΜΑΤΑ

Από την εποχή του κ. Ε. Βενιζέλου έχει να εμφανισθεί ευφυής και άξιος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το σωστό να λέγεται. Η στήλη το αναγνωρίζει πέραν από κάθε πολιτική τοποθέτηση. Ο νυν κ. Πεταλωτής, θυμίζει «Αντώναρο στη θέση του Αντώναρου». Σε ύφος, στυλ και ευφυΐα. Και, ασφαλώς, αν και «πεταλωτής» δεν καλιγώνει ψύλλους.

Υπεστήριξεν ευθέως ότι με τα τελευταία γεγονότα «τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου» !
Και η στήλη απορεί. Αν χρειάζεται όλο αυτό το μπάχαλο, οι καταστροφές και η δυσφήμηση ολόκληρης της χώρας γιά να τιμηθεί μία μνήμη, τότε γιά να αμαυρωθεί τι περισσότερο, η λιγότερο, πρέπει να συμβεί !

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ

Η στήλη ανακοινώνει με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα (όπως πάντα, άλλωστε) τα εξής.
Ο γνωστός ευφυής πολιτικός γυρολόγος κ. Μίμης Ανδρουλάκης, τυγχάνει τακτικός αναγνώστης της.
Στη συνέντευξη που παρεχώρησε στην εφημερίδα «Realnews» η οποία δημοσιεύτηκε στις 6/12 υπεστήριξε α κ ρ ι β ώ ς όσα και η στήλη πρεσβεύει σε σχετική της ανάρτηση από 30/11. Δηλαδή μία εβδομάδα πριν ! Χρόνος ικανός να αναγνώσει, επεξεργαστεί και αφομοιώσει ώστε να προσχωρήσει αβίαστα στην άποψη.
Βεβαίως το γεγονός αντιμετωπίζεται με πολύ σκεπτικισμό από τη στήλη. Δεν ξέρει, μία τέτοια προσχώρηση, αν πρέπει να την ικανοποιήσει η προβληματίσει. Αναμένει και την άποψη του κ. Β. Λεβέντη διά να τοποθετηθεί, τελικώς.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ;

Η στήλη ψυλλιάζεται ότι η προ ημερών ξαφνική , ως διά μαγείας, ανατροπή του ζοφερού κλίματος που ταλανίζει και περισφίγγει ασφυκτικά την ελληνικήν οικονομία, δεν ήταν τίποτε περισσότερον από μία κίνηση τακτικής. Ένας ελιγμός και μία προσπάθεια δημιουργίας ευφρόσυνης ατμόσφαιρας, μήπως υπό το κράτος της τεχνητής αισιοδοξίας, μετριαστούν οι συνέπειες της επελαύνουσας «μπόρας του εορτασμού» της επετείου του περυσινού θλιβερού δεκεμβριανού γεγονότος.
Και τώρα που το ….νταβαντούρι πέρασε, «τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα» !
Ξανάρχονται δριμύτεροι και ο τραπεζίτης κομισάριος, ο κ. Τρισέ μας και ο ντόπιος οικονομισάριος ο κ. «Διάτρησέ» μας !
Ευτυχώς που δεν πέταξα τη βαζελίνη !

ΜΕΤΡΑ !

Όλο για τα «μέτρα» η συζήτηση. Μέτρα από δω, μέτρα από κει. Από παντού μέτρα.
Μέτρα ακούμε και μέτρα δεν βλέπουμε. Λείπουν μέτρα, δεν παίρνονται μέτρα !
Αλήθεια τι περιμένουν, μήπως δεν υπάρχουν μέτρα ; Μήπως υπάρχει έλλειψη ;
Ο πατριωτισμός και η συναίσθηση του εθνικού χρέους της στήλης είναι πράγματα γνωστά και αδιαμφισβήτητα.
Ο ιδιοκτήτης της, λόγω συνταξιοδοτήσεως, διατηρεί παροπλισμένη, αλλά σε αρίστη κατάσταση, μία ολόκληρη κορδέλα, τριαντάμετρη. Τριάντα ολόκληρα μέτρα !
Τα μέτρα αυτά,(τριάντα ολόκληρα !) με πολλή συγκίνηση και αυταπάρνηση τα προσφέρει, θυσία, στο βωμό της πατρίδος. Για τη σωτηρία της ! Για το κοινωνικό σύνολο !
Χωρίς καμία προσδοκία ανταπόδοσης. ( Ούτε ανδριάντες, ούτε προτομές. Μετονομασία μίας μικράς οδού, ίσως).
Ο αξιότιμος κ. Υπουργός των, διά βίου, Οικονομικών παρακαλείται όπως συνεννοηθεί με τη στήλη διά την παραλαβή και αξιοποίηση της κορδέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου