Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»

"Αιδώς Αργείοι"


Παραφράζοντας την γνωστή ρύση που αναφερόταν στη συμπεριφορά της αντιπροσωπείας των Κλαζομενίων στην Σπάρτη, αντικαθιστώ το «Κλαζομενίοις» με το… «συριζαρέοις». Και ο νοών… νοήτω.
Σήμερα, ο κεντρικός αριστερός χώρος κυριαρχείται -επί του παρόντος- από ένα σπαρασσόμενο, καθ΄ όλους τους συνδυασμούς, συντροφικό σύμφυρμα, το οποίον … «εξαικατερινίζεται», κοινώς… «ξεκατινιάζεται» δημόσια και αδιάντροπα, εκτοξεύοντας φαρμακερά βέλη… αλλήλοις και λακτίσματα κάτω της ζώνης.
Αυτός ο πολιτικός θίασος, ο οποίος -Θεός φυλάξοι- θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα, έχει τον εξής τίτλο: «Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία»!
Προσωπικά, αναλογίζομαι πώς θα ήταν το συμμαχικό «μαλλιοτράβηγμα» των συριζαρέων συντρόφων, αν δεν υπήρχαν στην προμετωπίδα της… «Κουμουντούρου», τόσον η λέξις… «Προοδευτική», (άλα της η… πρόοδος), όσον και η λέξις… «Συμμαχία»!

«Αιδώς Αργείοι», που είπε ο ευγενικός, γλυκομίλητος και διακριτικός… "σύμμαχος" Πολάκης. Με προφανή την προέλευση της πρώτης λέξεως του αποφθέγματός του από την κατάσταση που υπάρχει στο κόμμα του. Λέξη… «απεχθή», μεν, στον Πρόεδρό του, αλλά… κατάσταση «καλλιγραφημένη» γιά την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου