Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

«MEA CULPA»! Ελαφρότητα και ανευθυνότητα.

Έρχεται με... "φόρα", με "culpa"και με κόλπα! Με τα "ούλα" του!!!

 


Η λατινική φράση έχει χριστιανική προέλευση και σημαίνει «λάθος μου». Αποτελεί συνήθη ομολογία αμαρτιών στις εξομολογήσεις των Καθολικών στο γνωστό… «κουτί», προς άφεσιν αυτών. Στη νεώτερη ελληνική πολιτική ιστορία την εισήγαγε πρώτος ο αλήστου μνήμης «Αντρέας», μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Οζάλ στο Νταβός, προκειμένου να αποκηρύξει κάποιες παραχωρήσεις που έκανε τότε. Φράση εν πολλοίς άγνωστη μέχρι τότε στους Έλληνες και ιδίως στους ακραιφνείς πασοκάριους πρασινοφρουρούς, διάδοχοι των οποίων αποτελούν οι νυν… συριζαρέοι.
Ο Τσίπρας, βαδίζοντας στα χνάρια του Αντρέα και μετερχόμενος όλα τα κόλπα του Πατριάρχη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, πετάει ένα… mea culpa και πιστεύει πως… καθαρίζει. Βουτιά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και… εξαγνιζόμενο ανέβλεψε!!
Το φλέγον ζήτημα όμως είναι η αξιοπιστία και η ικανότητα να διαχειριστεί τις τύχες ενός λαού ένας τέτοιος ανεύθυνος τύπος. Ένας «ψευτοηγέτης» που για ένα καπρίτσιο και μιά κουτοπονηριά -θα «χαλάσει» την διαφαινόμενη επανεκλογή του Μητσοτάκη- και θα ταλαιπωρεί με -άγνωστο πόσες- αλλεπάλληλες εκλογές στις οποίες θα σέρνει την χώρα, προκειμένου αυτή ν΄ αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση, λανσάροντας ένα, δήθεν, δημοκρατικό σύστημα, την απλή αναλογική, ενώ ήξερε πολύ καλά πως η ελληνική πραγματικότητα δεν σηκώνει τέτοιες «κολεγιές», ούτε διαθέτει κουλτούρα ετερόκλητων προγραμματικών συνεργασιών. Και τώρα, κατόπιν εορτής, … mea culpa και καθάρισε!
Η μνήμη μας, όμως, είναι νωπή και διαθέτει πλήθος από -ομολογημένα κι ανομολόγητα- mea culpa. Mea culpa οι αυταπάτες με την τρόικα, mea culpa το «go back μαντάμ Μέρκελ , mea culpa το θα κάνω στροφή… 360 μοιρών, mea culpa «οι θάλασσες έχουν σύνορα δεν το ξέραμε», mea culpa το ανόητο δημοψήφισμα, mea culpa τα κουρέματα των συντάξεων από τον Κατρούγκαλο, mea culpa, mea culpa… Άει σιχτίρ εσύ και τα… «σέα κόλπα» σου!
Και τώρα παριστάνει την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», μπας και περιορίσει την επερχόμενη συντριβή και περισώσει την πρωτοκαθεδρία του στο κόμμα και τον τίτλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.
Κατόπιν όλων αυτών, όσοι εξακολουθούν να εμπιστεύονται την τύχη τους –αυτών και των οικογενειών τους- σ΄έναν τυχοδιώκτης και τυχάρπαστο σαν και δαύτον, ας τον ψηφίσουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου