Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Οι κινητοποιήσεις των… «καλλιτεχνών» και η αλήθεια.

 «Βάλτε τώρα που γυρίζει»!

Η ελληνική αριστερίλα στηρίζεται, κατά βάσιν, στη "γιούργια". Δηλαδή στη λογική της δημαγωγικής «αναμπουμπούλας» και την πρακτική του λαϊκιστικού… «βουρ στο πατσά»!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των… «καλλιτεχνών» και των διαφόρων… «καλλιτεκνών». Πολύ μπούγιο, πολύς θόρυβος, πολλή φασαρία και πολύ… άδικο.
Το επίμαχο νομοσχέδιο που ξεσήκωσε τους… πασίγνωστους «καλλιτέχνες» -πλείστους των οποίων αγνοεί κι η μάνα τους- δεν πήγε ούτε ένα βήμα πίσω το καλλιτεχνικό status. Ό, τι ίσχυε επί χρόνια, θα ισχύει και μετά στα επαγγελματικά τους δικαιώματα εντός του χώρου στον οποίο ασκούν το ελεύθερο επάγγελμά τους, (θέατρα, ορχήστρες, κ.λπ.). Απλά, αποκλείονται ρητά από την, μέσω ΑΣΕΠ, πρόσληψή τους στο Δημόσιο σε θέσεις άσχετες με την, όποια, επαγγελματική τους κατάρτιση. Αυτή -η όποια- συνίσταται σε σπουδές σε κάποια ιδιωτική δραματική σχολή, ή σε δυό-τρεις σοβαρές δημόσιες ειδικού αντικειμένου, π.χ. Σχολή Καλών Τεχνών, Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Γιά μεν τις δεύτερες, οι όποιες προσλήψεις ακολουθούν πάντα ιδιαίτερη -εκτός ΑΣΕΠ- διαδικασία και μόνον γιά θέσεις σχετικές με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους.
Γιά δε τις δεύτερες, εφ΄ όσον αποτελούν ιδιωτικές σχολές, η ισχύς των πτυχίων τους δεν αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα, καθ΄ όσον τούτο αποκλείει κάθε πηγή Παιδείας, πλήν των κρατικών Ιδρυμάτων. Δηλαδή δεν αναγνωρίζονται πτυχία και ιδιωτικών Σχολών και ξένων Πανεπιστημίων. Συνημμένα επισυνάπτω σχετικό απόσπασμα του σχετικού Άρθρου του Συντάγματος, (Άρθρο 16, παράγραφος 5):
«5. H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Tα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Kράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους».
Και τώρα ο πραγματικός συνδικαλιστικός στόχος της όλης κινητοποιήσεως των… «καλλιεγνών», οι πλείστοι των οποίων είναι μεν ατάλαντα παιδάρια, πλην… πτυχιούχα από κάποια δραματική σχολή της πλάκας. Θέλουν, μέσω του ΑΣΕΠ, να μπορούν να διοριστούν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με άσχετο αντικείμενο. Π.χ. γραμματείς, λογιστές, υπάλληλοι Υπουργείων, κ.λπ. Οπότε, εκμεταλλευόμενοι το γενικό τζέρτζελο που δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία η συριζαρέικη κομπανία, εν όψει εκλογών, σαλπίζουν κι αυτοί… επαγγελματικό γιουρούσι!
Ε΄, λοιπόν, αυτό δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσει. Είναι κοινωνικά άδικο και αντικειμενικά ανήθικο, καθώς πλήττει όλους όσοι έλιωσαν ρούχα στα θρανία προκειμένου να αποκτήσουν τα νόμιμα εφόδια και να συμμετάσχουν σε τέτοιους διαγωνισμούς προσλήψεως στο Δημόσιο.
Και κάτι ακόμη. Όλοι εκείνοι που προπηλακίζουν συγγενείς -γυναίκες, παιδιά- πολιτικών αντιθέτων φρονημάτων στερούνται του βασικού συστατικού ενός «ηθοποιού», επειδή: α) Κατά Δημήτρη Χορν… «ηθοποιός σημαίνει φώς», ενώ αυτοί φέρνουν… «σκοτάδι» και β) Ηθοποιός = ποιώ «ήθος», αλλά η συμπεριφορά τους μόνο «ήθος» δεν ποιεί. Μόνο καφρίλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου