Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Το νέο παιδομάζωμα.

 

‘Ενας πρόσθετος λόγος -αλλά καθόλου ασήμαντος- ιδεολογικής αποτυχίας της αριστεράς σε παγκόσμια κλίμακα είναι το γεγονός πως αντλεί την δύναμή της από τα κατώτερα, χειρότερα, συμπλεγματικά και περιθωριακά στρώματα του λαού. Οπότε -αναγκαστικά- με τις πολιτικές και τις διακηρύξεις της φροντίζει να τα ενθαρρύνει, να τα κολακεύει και, έτσι, να τα... «αυγατίζει». Οπότε, φυσιολογικά, απομακρύνει αηδιασμένο όλο το υπόλοιπο, υγιές και ορθοφρονών τμήμα της κοινωνίας. Αποτέλεσμα της συνολικής αυτής προσπάθειας είναι η παταγώδης αποτυχία της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε ολόκληρο τον πλανήτη σε βάθος χρόνου μόνο ενός αιώνα. Τόσο χρειάστηκαν οι λαοί για να εμπεδώσουν την ουτοπία του φιλοσοφικού εγχειρήματος της ουτοπικής απόλυτης ισότητος. Μια νοητική φιλοσοφική πομφόλυγα που διέγραψε, σαν μετεωρίτης, το ανθρώπινο στερέωμα και «έσκασε» εκεί που γεννήθηκε, αφήνοντας πίσω της μερικούς αμετανόητους να συμπορεύονται με πάσης φύσεως ουτιδανούς πολιτικάντηδες που επιβιώνουν ποντάροντας σ’ αυτήν, ξεγελώντας αφελείς, ανεγκέφαλους και μειονεκτικούς.
Στην πράξη, όσο πιό ποιοτικός -σε μόρφωση, κουλτούρα, ικανότητα, παραγωγικότητα και λοιπές δημιουργικές αρετές- είναι ο λαός, τόσο ταχύτερα απέβαλε τον αριστερό ιό. Εδώ ας μου επιτραπεί μία αναφορά, την οποία με πολύ θλίψη καταθέτω. Από την μία η εικόνα ελληνικού καφενείου, όπου άνθρωποι με ροζιασμένα από τη σκληρή δουλειά χέρια απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, αερολογώντας και παίζοντας τάβλι, ξερή ή το κομπολογάκι τους και από την άλλη, σε μια βοσνιακή πλατεία, αντίστοιχοι λαϊκοί άνθρωποι με ίδια ροζιασμένα από τη δουλειά χέρια, τραγιάσκα και σκαμμένα πρόσωπα να παίζουν -χωρισμένοι σε δύο ομάδες - σκάκι! Μεγάλα πιόνια, άσπρα και μαύρα, σε μία τεράστια ζωγραφισμένη στην πλατεία σκακιέρα! Με καταπληκτική συγκέντρωση και προσοχή στον... αγώνα. Είδα, σκέφτηκα, αναλογίστηκα την διαφορά επιπέδου και... μελαγχόλησα.
Δυστυχώς, παρ’ όλη την σχετική φανφάρα, τον αυτοθαυμασμό και το «κοκόρεμα» η «καραμέλα» των... «αρχαίων ημών προγόνων, κ.λπ., κ.λπ...» έλιωσε και δεν παράγει πλέον... γλύκα! Ίσως κάτω από το βάρος των 400 χρόνων οθωμανικής κατοχής και των αλλοιώσεων που αυτή επέφερε στον λαό μας -δικαιώνοντας στην πράξη τον Φαλμεράϊερ και όχι τον Παπαρρηγόπουλο- η σύγχρονη πραγματικότητα μας κούρασε, μας απογοήτευσε και μας αποσυντόνισε πνευματικά, φαλκιδεύοντας και το τελευταίο εναπομείναν ελληνικό ιδιοπλεονέκτημα που λέγεται... «φιλότιμο»! Πάει κι αυτό, το συνέτριψαν οι διάφοροι Τσιπραίοι, Πολάκηδες, κατρουλήδες Λιάκοι με την «Επανάσταση των πάμπερς» και τον «νεομπρανκαλεονίστικο» στρατό τους. Ως γνωστόν, ελπίδα κάθε έθνους -αλλά και μαλακό του υπογάστριο- είναι η νεολαία του. Γι’ αυτό και αποτελεί πρώτο στόχο και ύστατη σανίδα σωτηρίας του κάθε απελπισμένου, αλλά συνεπούς, αριστερού ινστρούχτορα. Γλαφυρό παράδειγμα το «παιδομάζωμα» του 1949 από τον ηττημένο ψευτοΔημοκρατικό στρατό των άτακτων κατσαπλιάδων στον Γράμμο. Ύστατο δείγμα ανορθόδοξου πολέμου και εθνοκτόνου μνησικακίας. Μολονότι η μοιρασιά του κόσμου με τις συμφωνίες Μόσχας και Γιάλτας δεν άφηναν περιθώρια ανυπακοής στα συμπεφωνημένα, μόνοι οι Έλληνες κομμουνιστές ηγέτες άφησαν τους οπαδούς τους να σφαχτούν εκ του ασφαλούς σ’ έναν άπελπι αγώνα, προκειμένου να δημιουργήσουν υποθήκες ενός νέου γύρου αναμέτρησης. Και μάζεψαν όσα αθώα ελληνικά βλαστάρια μπορούσαν και τα οδήγησαν στις χώρες του Παραπετάσματος, προκειμένου να ετοιμάσουν γενιτσαρικά τάγματα εμπροσθοφυλακής του... νέου γύρου.
Επανέρχομαι στο σήμερα και αναγνωρίζω αντίστοιχη εκμετάλλευση της νεολαίας μας, με σύγχρονους μηχανισμούς αποπροσανατολισμού της. Πρώτος διδάξας ο αρχιλαϊκιστής «Αντρέας» που εισήγαγε τον δολερό συνδικαλισμό ακόμη και στα νηπιαγωγεία. Και τελικά, σήμερα μπορείς να ψηφίζεις από τα 18 σου, αλλά στο καζίνο δεν μπαίνεις αν δεν είσαι 21! Δηλαδή ένας 20/άρης κρίνεται ανώριμος να διαχειριστεί το πορτοφόλι του και ώριμος να αποφασίσει για την τύχη ολόκληρου του κράτους! Αριστερές μπαμπεσιές προκειμένου να ποδηγετήσουν την ανώριμη και άπειρη νεολαία που κάνει... «κατάληψη» σήμερα στα σχολεία με αίτημα... «να μην αγοραστούν τα Ραφάλ»!!! (Το άκουσα με τ’ αυτιά μου!).
Συνεπώς μην εκπλήττεστε οσάκις ακούτε ασυναρτησίες, π.χ. «προλαλήσουσα» , ασχετοσύνες, π.χ. «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», «να έρχονται στην Ελλάδα μόνο όσοι κάνουν τεστ για κορωνοϊό και βγαίνει... θετικό», «κάνω στροφή 360 μοιρών» και άλλες τέτοιες παπαρδέλες, αλλά -προς Θεού- μην του δίνεται τιμόνι. Όχι της χώρας, αλλά ούτε ποδηλάτου! Θα πληρώσουμε -και ήδη το κάναμε- ακριβά και την ατζαμοσύνη του και την αβελτηρία μας.
Οπότε μην ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν «καταλήψεις» και να δείχνουν τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, ιδίως εσείς οι... ακραιφνείς αριστεροί ιδεολόγοι της... καλοπέρασης και του βολέματος. Ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται, ούτε κάνει διακρίσεις. Και το τίμημα -πλήν του επαπειλούμενου εκτεταμένου ξεκληρίσματος- θα είναι φοβερό, με την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση και την πείνα, προ των πυλών. Μπορεί το πρώτο παιδομάζωμα να μην είχε τις προσδοκώμενες, από τους αριστερούς εμπνευστές του, επιπτώσεις, αλλά ετούτο το νέο και υποκινούμενο από τους αριστερούς μητραλοίες είναι ικανό να επιτύχει ό,τι δεν πέτυχε το πρώτο. Κηδόμενοι των επόμενων γενεών και φειδόμενοι της ίδιας σας της ζωής μην το επιτρέψετε. Μόνο γρηγορείτε καθ’ όσον «οι καιροί ου μενετοί». Ίσως αύριο να είναι αργά...
Και μιά σύσταση γιά εκκολαπτόμενους... Τσιπραίους. Η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, αυτό γίνεται πάντα ως φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου