Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Κοίτα ποιος μιλάει»! Version Βαξεβάνη.



Όταν η βλακεία λυγίζει σίδερα και κουνάει βουνά.

 
   Η ιστορία αρχίζει με την συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο CNN. Όπως γίνεται αντιληπτό, ακόμη και από κουφιοκεφαλάκηδες, αυτή δόθηκε σε κάποια σάλα βιβλιοπωλείου όπου τα βιβλία ήσαν τοποθετημένα γιά επίδειξη και πώληση, σε κάποιου είδους προθήκη και όχι σε βιβλιοθήκη σπιτιού. Ο δαιμόνιος κατακιτρινιάρης ρεπόρτερ Βαξεβάνης -αφήνοντας προς το παρόν τη Μαρέβα κατά μέρος- έσπευσε να λοιδορήσει τον αρχηγό της ΝΔ, ως άσχετο με το βιβλίο, λόγω αυτής της διάταξης! Καλά αυτός ο βλαξ τόσο χάπατα θεωρεί τους αναγνώστες του, ή τον τυφλώνει τελείως το πάθος κι ο φανατισμός του.
   Πέραν από την καταφανή ηλιθιότητα -χαρακτηριστική άλλωστε του δαιμόνιου ρεπόρτερ- καταδείχθηκε και η αντίστοιχη όλων όσοι έσπευσαν να καγχάσουν αποδεχόμενοι το γεγονός. Όμως, επιχειρώντας να πάρουμε στα σοβαρά τα σχόλια Βαξεβάνη και το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο, γενικώς και κατά πλειοψηφία, των αριστερών χαχόλων, πρέπει να τονιστεί η πλατειά αγραμματοσύνη του χώρου. Οι πλέον... «διανοούμενοι» εξ αυτών, το μόνο βιβλίο που έχουν διαβάσει στη ζωή τους είναι το «Κεφάλαιο» του Μαρξ. Και οι κορυφαίοι από δαύτους το... κατάλαβαν κιόλας!
   Όταν είναι διακηρυγμένη η θέση της αριστεράς γιά τη μόρφωση, τη μελέτη, την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια, («Ρετσινιά η αριστεία», «Να ενώσουμε το πρώτο με το τελευταίο θρανίο», κ.λπ.), περιττεύει κάθε σχετική συζήτηση. Η σχέση τους με την μόρφωση είναι σαν αυτή του φάντη με το ρετσινόλαδο. Όποιος κάνει τον κόπο να ελέγξει τις περγαμηνές των κ.κ. καθηγητών Μπαλντά και Τζεπέτου -υπουργοί της Παιδείας παρακαλώ- και του αντικειμένου καθηγεσίας τους, θα τις βρει αντίστοιχης σοβαρότητος και αξίας με αυτές της κ. Περιστεράς. (Το όνομά της καταδεικνύει και την αθωότητά της ως προς το αντικείμενο που διδάσκει).

   Πάντως -και παρ’ όλα αυτά- «σύντροφοι κερδάμε»! Το λέει κι ο... Βαξεβάνης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου