Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μετά πόνου ψυχής, σπαραγμού και οδύνης... αυτοκριτική!



Μιά απαράδεκτη παράλειψη, μιά  φρικτή άγνοια.
 

   Βασική ενασχόληση της στήλης η μετά μανίας κριτική  λόγων και πράξεων του αριστερού εσμού, (κατά Βαρουφάκη αριστερού... "τσούρμου"), που βάλθηκε -με απόλυτη επιτυχία- να καταστρέψει το παρόν των σημερινών Ελλήνων και το μέλλον των απογόνων τους.
   Όποιος είναι προσεκτικός παρατηρητής των θρασύτατα εμφανιζόμενων στο γυαλί υποστηρικτών του... κυβερνητικού έργου, θα έχει προσέξει τον μεθοδευμένο και πειθαρχημένο ομοιογενή λόγο και την ομοιομορφία των επιχειρημάτων τους. Προϊόντα, άπαντα, επιμελούς εργασίας και φροντιστηρίου στα χαλκεία της «Κουμουντούρου», με άπαντες ενεργούμενα κουτοπόνηρα στρατιωτάκια που προσπαθούν μανιωδώς -με φουλ μηχανές- να παραπλανήσουν, διαστρεβλώσουν, εξαπατήσουν το χαζοπόπολο.
   Τελευταίο ενορχηστρωμένο επιχείρημα -με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στους παλιούς... κακούς των εδώ και σαράντα ετών πεπραγμένων- είναι το εξής:
   -«Μα καλά, όλα ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατέστρεψε μέσα σε 14 μήνες που κυβερνά; Τί να σου κάνουμε στο... χάλι που μας άφησαν οι... Σαμαροβενιζέλοι και τα κόμματά τους; Όμως εμείς προσπαθούμε να τα... διορθώσουμε όλα. Και θα το πετύχουμε!»

   Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να στήσουμε σοβαρό διάλογο με τυχοδιώκτες, σούργελα και πολιτικούς απατεώνες, αρκεί μία μόνο -καταλυτική- απάντηση σε όλα αυτά τα κουτοπόνηρα:
   -Η προ αυτών νοσηρή κατάσταση της χώρας ήταν δεδομένη και γνωστή. Καθώς και οι σκληρές απαιτήσεις των «θεραπευτών-δανειστών». Άρα η αφετηρία της προσπαθείας τους δεδομένη, με αποδεκτή την υπάρχουσα... "ασθένεια". Όμως Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, δεν υπεσχέθη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ βελτίωσης των κακώς εχόντων, αλλά βεβαία απαλλαγή από όλα αυτά και μετατροπή της κόλασης των μνημονίων σε παράδεισο εθνικής ανεξαρτησίας, αξιοπρέπειας, περηφάνειας και διάφορες τέτοιες μεγαλοστομίες που προκαλούν -μετά τον αρχικό, ψεύτικο ενθουσιασμό- οδυνηρότερη προσγείωση στην πραγματικότητα. Και... θεωρητικά κατήργησαν -λεκτικά- την... λιτότητα που έφερναν τα μνημόνια και μαζί της όλα τα συμπαρομαρτούντα δεινά που μας κατέτρυχαν. Έταξαν: Άμεση ακύρωση μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, φόρων, ανεργίας, αύξηση αποδοχών, οργασμό στις... ανοργασμικές κυρίες, μαλλιά στους καραφλούς και... ό,τι ποθούσε η ψυχή του κάθε περιθωριακού και στερημένου. Πούλησαν βεβαιότητα στις προσδοκίες και τ’ απωθημένα του κάθε πικραμένου! 
   Έναντι αυτού του ορυμαγδού των φρούδων ελπίδων, δεν χρειαζόταν παρά να είσαι πανηλίθιος χαχόλος, ώστε να πιστέψεις την ως διά μαγείας -χωρίς δεκάρα στα ταμεία και πλήρη εξάρτηση από την... ελεήμονα και ζωογόνο "δόση" των δανειστών- μετατροπή της ελληνικής κόλασης σε ευρωπαϊκό παράδεισο. Η στήλη, μάλιστα, ξέρει κάμποσους τέτοιους αφελείς και μωρόπιστους που... «τσίμπησαν» το δόλωμα του αμετροεπούς και επιπόλαιου νεανίσκου με την άμετρη φιλοδοξία. Με χειρότερους όλων μερικούς ανίατους βλάκες που επιμένουν να... "πιστεύουν".

   Το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξε η τυχοδιωκτική συμμορία που επιμένει να επιχειρηματολογεί επί των ερειπίων που συσσώρευσε -σαν ντόπιος ISIS- στη μισοδιαλυμένη χώρα, δεν είναι τα όσα κάνει και αποδέχεται τώρα, στριμωγμένη από την αδήριτη ανάγκη της σκληρής πραγματικότητος, αλλά τα όσα έλεγε και έταζε αφειδώς πριν. Όσα κραύγαζε τότε από τα μπαλκόνια η αριστερή δημαγωγία κι έχαφταν, άκριτα κι αμάσητα, οι ηλίθιοι χειροκροτητές τους. Η ανευθυνότητα κι ο αμοραλισμός που επέδειξε στο κυνήγι της εξουσίας. Θυμάμαι τον πανύβλακα Στράτα-Στρατούλη, (με τα γουρλωμένα μάτια και την «παιδική ψυχούλα»), που πονούσε γιά τις μανούλες των... λαθρομεταναστών της Υπατίας, να αρνείται -διαρρήδην- ακόμη και ως αμυδρή πιθανότητα, το να μην... υποκύψουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μπροστά στην ορμή και το... δίκιο των λεβέντηδων του ΣΥΡΙΖΑ! Κάτι ανάλογο έλεγε κι ο φτωχομπ...ς «Μέντωρ» που κομπινάρισε την παραχώρηση των μετοχών της κατασκευαστικής του εταιρείας και καταδέχτηκε -ως διαθέτων αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα»- να καταχραστεί νερό αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ του Δήμου Αιγίνης, επιβαρύνοντας φτωχούς συνδημότες του! Συνεπής στο αξίωμα: «Άπαξ λιγούρης, πάντα λιγούρης»! Το ίδιο κι ο «ξεχασιάρης» κρεμανταλάς πολυεκατομμυριούχος μεγαλοκτηματίας με το χαζό χαμόγελο και το ταγάρι στην πλάτη.

   Όμως το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχτηκα μόλις πρόσφατα. Απορώντας και αιτιώμενος την άγνοια κάποιας συγκεκριμένης υπόσχεσης του Δρ της καρπαζιάς και της πλάκας, που αν την ήξερα νωρίτερα θα μου στερούσε -ακαριαία- κάθε αντιπολιτευτική διάθεση, αφαιρώντας μου όλα τα επιχειρήματα. Με μόνη επιφύλαξη την άγνοια, όποιος έχει πληροφορηθεί αυτό που θ’ αναφέρω πιό κάτω και επιμένει να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει αυτόματα να στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων, ως "αχρείος ιδιώτης", με την αρχαία έννοια του χαρακτηρισμού.
   Είπε ο άθλιος νεαρός παραμυθατζής, χωρίς να πέσουν όλα τα κεραμίδια της χώρας:
   -«Με τη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θ’ αρνηθούν να μας δανείσουν, αλλά θα μας παρακαλάνε να τα... πάρουμε»! Το συνημμένο βίντεο πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Δείτε το... κουτεντέδες και βάλτε μυαλό. Γιατί..."ουκ έστι μετάνοια εν Άδη".
   Δεν ξέρω τί θα κάνετε εσείς, εγώ εξουθενωμένος από την αφοπλιστική επιχειρηματολογία... παραδίνομαι!!! Το θράσος, η αναίδεια, η ασχετοσύνη, η αναισχυντία και η ανικανότητα, ξεπερνούν τις αντιστάσεις μου. Τώρα, ό,τι πει ο... Θεός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου