Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Λιάνα Κανέλλη VS Γ. Καρατζαφέρη. Ο ιδεαλισμός της ανθρωπιάς και ο ανθρώπινος ρεαλισμός.

Επικαιρότης

Η στήλη, ανέκαθεν, εθαύμαζε και εκτιμούσε την βαθιά μόρφωση και, κυρίως, τον χειμαρρώδη λόγο της κ. Κανέλλη. Ανεξάρτητα συμφωνίας ή διαφωνίας σε επί μέρους θέσεις και απόψεις.
Τυχαία και συμπτωματικά παρακολούθησε κάποιο απόσπασμα του χθεσινού λόγου της στη Βουλή, αναφορικά με το υπό ψήφιση Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πιστεύω πως ελάχιστες φορές θα έχει εκφωνηθεί από το βήμα της τέτοιος μνημειώδης και τόσο φορτισμένος, συγκινησιακά, λόγος. Και με επιχειρήματα τόσο ευρέως αποδεκτά !
Ακούγοντας όσα έλεγε η κ. Κανέλλη είναι αδύνατον να μην συμφωνήσεις δακρύζοντας και να μην αναλογιστείς πως αν η Γη εκατοικείτο από 6,5 δισεκατομμύρια Κανέλληδες ο κόσμος θα ήταν, ασυζητητί, πολύ καλύτερος.
Η στήλη δεν έχει κομματικές προκαταλήψεις και, ακούγοντας, επικροτεί κάθε άποψη που κατά την κρίση της θεωρεί σωστή. ( Κι από το μυρμήγκι μαθαίνεις !).
Έτσι επικροτεί και την άποψη του κ. Καρατζαφέρη, που το ίδιο τυχαία άκουσε, περί αξιοποιήσεως της μεγάλης σχολάζουσας περιουσίας των πάσης φύσεως κληροδοτημάτων που ροκανίζουν, λίγο λίγο, μόνο τα επιτήδεια τρωκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου