Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Το δράμα της Αιτής

Προτάσεις

Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ γιά τη σπουδαία και συγκινητική διοργάνωση της Δευτέρας. Το μαραθώνιο αγάπης και συμπαράστασης στο φοβερό δράμα που ζει αυτή η μικρή, φτωχή και ταλαίπωρη χώρα.
Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει καθ’ όσον το ελληνικό φιλότιμο έβγαινε πάντα μπροστά από κάθε δική του οικονομική στεναχώρια και κάθε άλλη προτεραιότητα, όταν έπρεπε να βοηθήσει κάποιον που ήταν σε χειρότερη μοίρα. Αυτό γιά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πλην μιάς ελαχίστης μερίδας , η οποία ενώ παίρνει μέρος ανακοινώνοντας πομπωδώς τεράστιες προσφορές, γιά να εισπράξει το θαυμασμό, το χειροκρότημα και τη διαφήμιση, μετά... το σκέφτεται καλύτερα και την «κάνει» κοπάνα με πλάγια πηδηματάκια ! Δεν δίνει ούτε «τσεντέσιμο» ! Και κανείς δεν πέρνει χαμπάρι τίποτα. Μένουν μόνο τα "ζήτω"!
Η στήλη θα πρότεινε, όλοι αυτοί οι «γενναιόδωροι φιλάνθρωποι» που προσφέρουν «φούσκες» γιά να εισπράξουν έπαινο, να καταγράφονται και ο κατάλογος να δημοσιευθεί. Όχι αυτοί που δίνουν, αλλά αυτοί που δεν δίνουν ενώ είπαν ότι θα δώσουν ! Κι αυτό να ανακοινωθεί από πριν, έτσι γιά να ξεχωρίσει, έγκαιρα, η ήρα από το στάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου