Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Και μετά το τυρί, (Χρυσή Αυγή), η φάκα, (Προϋπολογισμός 2014),…. που ψάχναμε!



Γιατί όλα τα …. φυσικά φαινόμενα έχουν την εξήγησή τους….
Νομίζετε πως θα μου γλυτώσετε; Πριτςςςς!

   Χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός  επί των Οικονομικών, βαρώνος Χρήστος Σταϊκούρας  φον Μυγχάουζεν, μας παρουσίασε τον νέον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, γιά το 2014, και μας πλημμύρισε αισιοδοξία.  Ο, λα, λα!

   Μία υπέροχη, φωτεινή έκθεση ιδεών, με  θαυμάσια δομή κι εξαίσια νούμερα! Μία αισιόδοξη περιπλάνηση στη χώρα της Ουτοπίας, όπου μόνο ο Πινόκιο έλειπε.

   Σκόπιμο θα ήταν να συγκρατήσετε, αντιγράφοντας σ’ ένα χαρτί, τα παρατιθέμενα νούμερα και να τα καταχωνιάσετε κάπου. Έτσι ώστε να γελάσουμε, όλοι μαζί, του χρόνου τέτοια εποχή που θα τα βγάλουμε από το συρτάρι και θα τα συγκρίνουμε με την πραγματικότητα. Στο μεταξύ διάστημα θα έχουμε πλαντάξει στο κλάμα, λόγω της… μη εφαρμογής νέων μέτρων!

   Οι άθλιοι πολιτικάντηδες εφαρμόζουν την κατά Ροΐδη συμπεριφορά των καλογήρων, προκειμένου να μας ξεπουπουλιάσουν τελείως. Έτσι, δεν θεωρούν νέα μέτρα όσα έχουν μεν αποφασιστεί, προ πολλού, και έχουν υπογραφεί, αλλά δεν έχουν, καν, εμφανιστεί στον εισπρακτικό τους ορίζοντα, παραμένοντας στην εφεδρεία του Υπ. Οικονομικών και στοχεύουν, ....ξέρετε τί και πού! Γιά την περίπτωση, (δηλαδή αυτήν εδώ ακριβώς), όπου τα πράγματα θα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, όπως και συμβαίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούν να στρίψουν το ήλιο και να τον κάνουν ν’ ανατείλει από… τη δύση! Δυστυχώς το παιχνίδι είναι χαμένο και οι προσπάθειές μας «των συφοριασμένων», όπως λέει ο Καβάφης. Η μάχη που γίνεται δεν είναι τίποτε άλλο παρά μάχη οπισθοφυλακών, με άγνωστο σκοπό και στόχο και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η καθυστέρηση του «μοιραίου».
   Γιά όσους σκαμπάζουν μαθηματικά, η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και η πασιέντζα δεν βγαίνει. Πελαγοδρομούμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα! Και ό,τι ήθελε προκύψει και όσο αντέξει η βάρκα!


   Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ή θ’ αλλάξουμε μυαλά, όλοι μας, θα σοβαρευτούμε, θ’ αποδεχθούμε την καταστροφή, θα την συνειδητοποιήσουμε και θα προσπαθήσουμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα και τη ζωή μας, αρχίζοντας  από το μηδέν, (και κάτω), δουλεύοντας σκληρά ενωμένοι, χωρίς αυταπάτες και μαξιμαλισμούς, ή θα ξεγελάμε το χάλι μας εθελοτυφλούντες, με επιζήμιους πολιτικούς ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες. Και με γλειφιτζούρια τύπου  Χρυσής Αυγής, (ελέχθη πως ολόκληρος στρατός…. 400 ατόμων, θα κατέλυε το κράτος! Σκέψου γιά πόσο μ… ες μας περνάνε!), Άκη Τσοχατζόπουλου, τώρα παίρνει σειρά ο… Εφραίμ και έχει ο Θεός! Αυτοϊκανοποίηση πλήρης και μέχρι τελικής πτώσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου